A.Sacharukas patyrė traumą futbolo aikštėje

Už balsavimą svetima Seimo nario kortele vis dar teisiamas buvęs Seimo narys 37 metų Aleksandras Sacharukas ketvirtadienį turėjo sužinoti, kokią bausmę jam siūlo prokuroras.

A.Sacharukas teisme nepasirodė dėl traumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Sacharukas teisme nepasirodė dėl traumos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 15, 2015, 2:32 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:21 AM

Tačiau per dvejus metus nė vieno posėdžio nepraleidęs buvęs politikas teismo salėje nepasirodė. Teismo posėdžio išvakarėse jis patyrė rimtą traumą.

A.Sacharuko advokatas teigė, jog teisiamasis susižalojo per futbolo rungtynes, žaisdamas Seimo komandoje. Advokato teigimu, A.Sacharukas susižalojo ranką ir koją. Vėlų vakarą, pablogėjus sveikatai, jis buvo išgabentas į ligoninę ir namo išleistas tik ankstų rytą. A.Sacharukas teisiamas už tai, kad 2010 metų sausį Seime balsavo už savo kolegą Liną Karalių, kuris tuo metu keliavo po Aziją.

A.Sacharukas teisme jau yra davęs parodymus.

Buvusio politiko tvirtinimu, balsuodamas už kitą jis padarė tiktai procedūrinį nusižengimą.

„Nepadariau jokio nusikaltimo. Tai vertinu kaip Seimo statuto, galbūt etikos pažeidimą, dėl kurio atsiprašinėju jau penkerius metus“, – duodamas parodymus kalbėjo šiuo metu advokatu dirbantis A.Sacharukas.

Kad balsuoti už salėje nesančius kolegas Seime buvo įprasta, teisme patvirtino ir dar keletas parodymus davusių Seimo narių.

Už šį nusižengimą A.Sacharukui ir L.Karaliui buvo surengta apkalta. Po balsavimo L.Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A.Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.