Įstaigose vogęs vyras įkliuvo sostinės policijai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, dirbdami pagal tikslinę policinę priemonę dėl kišenvagysčių išaiškinimo ir užkardinimo Vilniaus mieste, išaiškina ir kitus padaromus nusikaltimus.

Įtariamasis buvo pristatytas į teritorinį policijos komisariatą, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, o telefonas grąžintas teisėtai savininkei.<br>Policijos nuotr.
Įtariamasis buvo pristatytas į teritorinį policijos komisariatą, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, o telefonas grąžintas teisėtai savininkei.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 1:59 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:21 AM

Šių neuniformuotų pareigūnų pagrindinės darbo vietos – sostinės viešasis transportas, turgavietės, prekybos centrai ir kitos žmonių masinio susibūrimo vietos.

Antradienį apie 16 val. 40 min. Gedimino prospekte buvo pastebėtas vilnietis A. P. (gimęs 1983 m.). Jis pareigūnams žinomas, kaip asmuo, linkęs daryti vagystes iš įstaigų ir organizacijų dienos metu.

Pareigūnams sukėlė įtarimų tai, kad šis vyras užėjo į Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos pastatą Gedimino pr., po pusvalandžio išėjo ir labai greitai nuėjo Pamėnkalnio gatvės link.

Pareigūnai nutarė patikrinti šį nusikalsti linkusį asmenį ir neapsiriko – A. P. su savimi turėjo išmanųjį telefoną „LG“, kuriame užfiksuotų kontaktinių duomenų jis negalėjo paaiškinti. Vėliau, supratęs, kad įkliuvo, vyras prisipažino, kad šį telefoną pavogė iš antrame ar trečiame aukšte Ūkio ministerijoje esančio kabineto.

Įtariamasis buvo pristatytas į teritorinį policijos komisariatą, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, o telefonas grąžintas teisėtai savininkei.

Pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis asmuo yra padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl prašo piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatais telefonais (8 5) 271 6053 arba (8 5) 271 6132.

Sostinės policija įspėja įmonių, įstaigų ir organizacijų darbuotojus apie dienos metu labai aktyviai po ofisus vaikštančius nusikaltėlius, apsimetančius interesantais ar kažko ieškančiais asmenimis, tačiau iš tikrųjų turėdami tik nusikalstamų tikslų – pavogti ten dirbančių darbuotojų turtą, kuris nerūpestingai saugomas be priežiūros paliekamuose neužrakintuose kabinetuose ar kitose patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.