Nužudyto baikerio motina: „Kaip gyventi šalia sūnaus žudiko?“

Bylą narplioja antrą kartą

A.Kutka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kutka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 15, 2015, 6:03 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:46 PM

Moteris pašiurpo, kaip 10 metų laisvės atėmimo bausme už nužudymą nuteistą Elektrėnų gyventoją Virgilijų Kutką Vilniaus apygardos teismas (VAT) paliko laisvėje.

Bylą narplioja antrą kartą

V.Kutkai ir jo broliui Arvydui Kutkai VAT nuosprendį paskelbė dar 2013 metų kovą, bet V.Kutka laisvėje iki šiol.

Jis jau spėjo pasidžiaugti ir išteisinimu. Apeliacinis teismas praėjusiais metais V.Kutką buvo išteisinęs. Teisėjai pasigailėjo ir 12 metų nelaisvės nuteisto A.Kutkos, bausmę sušvelnino bausmę iki dešimties metų.

Prokuroras ir žuvusiojo motina D.Rimkienė kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą (AT). Atsižvelgęs į tai, kad Apeliacinis teismas iš naujo netyrė įvykio aplinkybių, AT grąžino bylą nagrinėti iš naujo.

Nuteisė už brolio veiksmus?

Skundus Apeliaciniam teismui pateikė visi. V.Kutka prašė išteisinimo, nes VAT jį esą nuteisė už brolio įvykdytą nusikaltimą. Du šūvius į baikerį paleidęs A.Kutka tikisi švelnesnės bausmės, nes nusikaltimui įtakos esą turėjo provokuojamas M.Rimkaus elgesys.

Jis prašė iš kaltinimo panaikinti teiginį, kad jei su broliu veikė bendrininkų grupėje. Tai laikoma sunkinančia aplinkybe.

Prokuroras bando įrodyti, kad broliai ne tik nužudė M.Rimkų, bet tai padarė aplinkiniams pavojingu būdu. Šūviai buvo paleisti poilsiavietėje, kur tuo metu vyko baikerių sąskrydis. Prokuroras Kutkas prašo nuteisti ir už pasikėsinimą nužudyti dar vieną žmogų – byloje yra duomenų, kad su broliu į sąskrydį atvykęs V.Kutka vienam baikerių buteliu smogė per galvą.

Už tokius nusikaltimus prokuroras prašė V.Kutkai skirti 14 metų nelaisvės, o jo broliui – 16 metų laisvės atėmimo bausmę ir pirmuosius dvejus metus ją atlikti Lukiškių kalėjime.

Liudytojai jaučia baimę?

Rankų nenuleidžia ir D.Rimkienė. Pensininkė siekia, kad jos sūnų pražudę Elektrėnų gyventojai sulauktų kuo griežtesnių bausmių. „Jei jie nebūtų skundę nuosprendžio ir pripažinę kaltę, su bausmėmis būčiau susitaikiusi ir aš. Kalbos apie sūnaus žūtį man tikrai nemalonios“ – portalui lrytas.lt kalbėjo moteris.

Ir teisiami broliai, ir nukentėjusioji Apeliacinio teismo prašė iš naujo apklausti visus liudytojus. Nors D.Rimkienė įsitikinusi, kad jų apklausos nieko nepakeis. „Visi liudytojai yra įbauginti“, - Apeliaciniame teisme pareiškė moteris.

Jai taip pat nejauku gyventi vyro, nuteisto už sūnaus nužudymą kaimynystėje, nors jokių replikų ir grasinimų iš V.Kutkos ji nėra sulaukusi. Tačiau nesulaukė ir atsiprašymo.

Brolį kvietė kaip taikdarį

Baikerių klubo „Strangers MC“ narį 36 metų M.Rimkų užpraeitų metų liepos 30-ąją nušovė Elektrėnų gyventojas 41 metų A.Kutka.

Į Pastrėvio kaime, Elektrėnų marių pakrantėje, vykusią baikerių šventę jis atvažiavo kartu su dvejais metais jaunesniu broliu Virgilijumi, kuris prieš kelias valandas su M.Rimkumi buvo įsivėlęs į konfliktą.

Manoma, jog vietos gyventojų Gražuoliu vadinamas M.Rimkus buvo nužudytas dėl mažareikšmio konflikto.

Į Pastrėvio kaimą, kur vyko baikerių sąskrydis, V.Kutka, pravarde Kelbas, su savo draugais buvo atvažiavęs po vidurnakčio.

Jis turėjo priekaištų ir šventės rengėjams, ir prekybininkams. Vyrui neįtiko nei šventėje pardavinėjama sriuba, nei alus, netinkama atrodė ir muzika.

Vėliau V.Kutka įsivėlė į konfliktą su keliais vyrais. Šventės rengėjus pasiekė žinia, kad M.Rimkus atvykėliui trenkė buteliu per galvą.

Nenorėdami, kad agresyviai nusiteikęs V.Kutka su savo bičiuliais gadintų šventę, vieno baikerių klubo vadovas paskambino vyresniajam jo broliui Arvydui, pravarde Kreivas. Netrukus vyresnėlis atvyko į šventę ir, pažadėjęs nekelti jokių problemų, išvažiavo.

Tačiau baikeriai tikėjosi, kad broliai sugrįš, ir iki paryčių saugojo šventės teritoriją. Broliai sugrįžo apie 7 val. ryto, kai teritoriją saugoję sargybiniai jau buvo sumigę, o anksčiausiai nubudę šventės dalyviai jau kėlėsi iš savo palapinių.

Ginklo nerado iki šiol

Brolių pašauktas M.Rimkus išėjo iš palapinės, bet nespėjęs ištarti nė žodžio pajuto smūgį į galvą. Po kelių sekundžių pasigirdo du šūviai, ir M.Rimkus krito ant žolės. Tada vienas užpuolikų ant jo kūno iš butelio ėmė pilti alų, antrasis jį dar spardė. Baikeris buvo nušautas savo bičiulių akivaizdoje.

Gyvybės ženklų neberodantį M.Rimkų broliai Kutkos įkėlė į savo visureigį ir nuvežė į Elektrėnų ligoninę, bet medikai jam padėti jau nebegalėjo.

Paaiškėjo, kad A.Kutka vyrą nušovė iš nelegaliai laikomo ginklo, bet jis taip ir nebuvo rastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo