Baltarusiai sutriuškino nelegalus į Lietuvą siuntusią grupuotę

Pasienyje su Lietuvą Baltarusijos specialiosios tarnybos per slaptą operaciją sulaikė asmenis, organizavusius nelegalų kelionių į Vakarų Europą kanalą. Nelegalų kelias driekėsi per mūsų šalį. Baltarusiai praneša, kad šioje operacijoje buvo bendradarbiaujama ir su mūsų šalies pasieniečiais.

Iš viso per šią operaciją sulaikyti 6 įtariamieji bei 35 nelegalūs migrantai iš Vietnamo, Gruzijos, Armėnijos ir Rusijos.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Iš viso per šią operaciją sulaikyti 6 įtariamieji bei 35 nelegalūs migrantai iš Vietnamo, Gruzijos, Armėnijos ir Rusijos.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 6:26 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:45 PM

Kaip penktadienį pranešė Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas, operacija buvo surengta Lydos ir Polocko pasienio būrių prižiūrimoje teritorijoje, o sulaikant įtariamuosius aktyviai bendradarbiavo ir Lietuvos bei Latvijos pasieniečiai. Per šią operaciją buvo sutriuškinta tarptautinė nusikaltėlių grupuotė, į Vakarų Europą gabenusi nelegalus – vietnamiečius, gruzinus, armėnus, čečėnus.

Nusikalstamos grupuotės veikloje dalyvavo Lenkijos ir Rusijos piliečiai. Vienas iš organizatorių – čečėnų kilmės Rusijos pilietis, nuolat gyvenantis Austrijoje.

Per šią operaciją buvo sulaikyti ne tik šios veiklos organizatoriai, bet ir vykdytojai – tie, kurie nelegalus veždavo iki sienos, taip pat ir tie, kurie juos pervesdavo per sieną.

Iš viso per šią operaciją sulaikyti 6 įtariamieji bei 35 nelegalūs migrantai iš Vietnamo, Gruzijos, Armėnijos ir Rusijos. Po sulaikymo pradėtos šešios baudžiamosios bylos.

Per kratas pas įtariamuosius rasti nelegalų pasai, paimti trys lengvieji automobiliai, kuriais migrantai buvo gabenami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.