Bėglio sukurpta avarijos versija subliūško teisme

Svetimą automobilį girtas sudaužęs ir iš avarijos vietos sprukęs Šiaulių rajono gyventojas 40 metų Ričardas Galkus neišsisuko.

Girtas vairavęs ir avariją sukėlęs vyriškis neišsisuko nuo bausmės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Girtas vairavęs ir avariją sukėlęs vyriškis neišsisuko nuo bausmės.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jan 16, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:17 PM

Šiaulių apylinkės teismo sprendimu šis 1303 eurų bauda nubaustas veikėjas ilgai nekels grėsmės kitiems eismo dalyviams – iš jo 4 metams atimta teisė vairuoti.

Į vieną Kairių (Šiaulių r.) miestelio sodybą automobilis „Opel Vectra“ įlėkė praėjusių metų spalio 18-osios vakarą. Nuo kelio nuvažiavusi mašina pirmiausia išvertė tvorą, o po to rėžėsi į medį. Sodybos šeimininkė naktį girdėjo triukšmą, bet suknežintą mašiną pastebėjo tik rytą.

Rytą atėję du nepažįstami vyriškiai bandė įkalbinti nekviesti policijos, žadėjo atlyginti žalą, bet moteris nesutiko. Nepažįstamieji sugrįžo, kai į sodybą atvažiavęs policijos patrulių ekipažas ėmė fiksuoti avarijos aplinkybes.

Prie pareigūnų priėjęs R.Galkus prisipažino padaręs avariją, o parodymus patvirtino parašu. Bet per teismą vyriškis staiga ėmė tvirtinti, kad mašiną sudaužė savavališkai ją pasiėmęs 19 metų giminaitis.

Vaikinas teisme patvirtino šią versiją, bet patikino, kad mašinos negrobė - raktelius gavo iš šeimininko. Paaiškėjo, kad avarija buvo padaryta per devyniolikamečio gimtadienį. Šventės dalyviai sutartinai tvirtino, jog sukaktuvininkas pakilo nuo stalo ir išėjo.

Sugrįžęs vaikinas kruvinu veidu neva prisipažino, kad sudaužė automobilį – išvertė tame pačiame miestelyje esančios sodybos tvorą ir įsirėžė į medį.

Painiavą nagrinėjęs teisėjas pastebėjo, jog liudytojų parodymai nėra nuoseklūs, kai kurie teiginiai prieštarauja vieni kitiems. Surinkti įkalčiai ir kitos aplinkybės rodė, kad mašiną vairuoti galėjo tik R.Galkus.

Todėl teismas kaltu dėl avarijos pripažino šį vyriškį, kuriam pareigūnai buvo užfiksavę ir vidutinį (1,74 promilės) girtumą. Atsakomybės neišvengė ir teismą klaidinti bandę asmenys – jiems iškeltos administracinės bylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.