Teisme - nemalonūs liudijimai aktoriui P. Dimšai

Tokią gynybos versiją aktorius buvo pateikęs pradėjus nagrinėti bylą.

P.Dimša teisme išgirdo avarijos liudininkų kalbas.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Dimša teisme išgirdo avarijos liudininkų kalbas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 19, 2015, 10:25 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:13 PM

Tokią gynybos versiją aktorius buvo pateikęs pradėjus nagrinėti bylą.

Vaistų buteliukų P.Dimšos automobilyje nepastebėjo ir po avarijos mašiną apžiūrėjusi policijos tyrėja Inga Galentaitė.

Pareigūnei P.Dimša neužsiminė apie tai, kad dviratininką galėjo partrenkti kitas automobilis, o jis tik sustojo padėti nukentėjusiajam.

Teisme buvo apklausta ir P.Dimšos giminaitė Salomėja Čerbauskienė, kuri, kitų liudytojų teigimu, avarijos vietoje kalbėjo, jog aktorius yra  girtas.

Apie tai, kad P.Dimša pateko į avariją, telefonu jai pranešė pusseserė - P.Dimšos žmona Zita. Iš užmiesčio sodybos S.Čerbauskienę į avarijos vietą atvežė sūnus.

Kai jie atvyko į įvykio vietą, P.Dimša jau buvo įkeltas į greitosios pagalbos automobilį. „Greitosios durys dar buvo atidarytos, todėl pribėgusi spėjau pasakyti, kad jis turi širdies stimuliatorių", - pasakojo moteris.

S.Čerbauskienė tikino avarijos vietoje su žurnalistais nebendravusi, tačiau nelaimę filmavęs žurnalistas Bronius Jablonskas teisme dar kartą patvirtino iš šios moters girdėjęs prašymą nerodyti P.Dimšos per televiziją, nes jis "irgi televizijos žmogus, o televizijoje žmonės po darbų išgeria".

„Tikrai neprisimenu, kad su jumis būčiau bendravusi, kad būčiau sakiusi tokius žodžius. Aš jokių interviu nedaviau", - kalbėjo S.Čerbauskienė.

Policijos pareigūnas Giedrius Česnulevičius teismo salėje taip pat atpažino moterį, kuri eidama pro šalį pasakė: „Jis juk girtas, reikia kažką daryti.“ P.Dimšos giminaitė teigė šio policininko avarijos vietoje visai nemačiusi.

S.Čerbauskienė nuvažiavo ir į ligoninę, kur buvo nuvežtas P.Dimša. Tądien budėjęs kardiologas ankstesniame teismo posėdyje pasakojo, jog sužinojęs, kad bus tikrinamas blaivumas, kartu su kažkokia moterimi pasislėpė ligoninės koplyčioje.

S.Čerbauskienė teigė, kad ligoninėje šalia P.Dimšos visada buvo žmona. Iš P.Dimšos elgesio ir būsenos nesupratusi, kad jis buvo neblaivus. Televizijos serialuose išgarsėjęs 76 metų aktorius P.Dimša kaltinamas tuo, kad praėjusių metų liepos 17-ąją vairuodamas automobilį „Volkswagen Polo“ partrenkė 24 metų dviratininką Šarūną Surblį.

Kelias operacijas ištvėręs dviratininkas po dešimties dienų mirė ligoninėje.

Po avarijos P.Dimšos organizme rasta 1,67 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.