Solidus vyras bando gintis dėl pedofilijos

Kauno apygardos teismas ėmėsi bylos, kurioje penkerių metų mergaitės tvirkinimu ir prievartavimu kaltinamas jos artimas giminaitis. Jis pripažįsta kai kurias aplinkybes, tačiau kaltę neigia.

Į teisiamųjų suolą dėl tvirkinimo ir prievartavimo sėdęs vyras dangstėsi veidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Į teisiamųjų suolą dėl tvirkinimo ir prievartavimo sėdęs vyras dangstėsi veidą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Jan 21, 2015, 7:23 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:48 AM

Prokurorai 63 metų Jonavos gyventoją kaltina dukart tvirkinus ir kartą prievartavus mergaitę. Tai įvyko 2013-ųjų pabaigoje. Visi epizodai užfiksuoti vis kitoje vietovėje.

Turima duomenų, kad jonaviškis mergaitei rodė savo lyties organus, lietė juos, o kartą ėmėsi prieš ją fizinės prievartos.

Tuo metu namie būdavo ir daugiau žmonių, bet vyriškis rasdavo nuošalesnę vietą, kurioje atsidurdavo kartu su mergaite.

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį jis pakliuvo tuomet, kai mergaitė viską papasakojo motinai. Vėliau ji buvo apklausta ikiteisminio tyrimo teisėjo ir visą laiką davė nuoseklius parodymus.

„Abejoti mergaitės pasakojimu nėra pagrindo, skleisti išgalvotą istoriją tiesiog nematyti priežasčių“, – kalbėjo vienas tyrimui artimas šaltinis.

Įtariamasis per ikiteisminį tyrimą parodymų nedavė. Teisme jonaviškis sutiko paaiškinti aplinkybes ir atsakyti į klausimus, tačiau tikino neturintis ką pasakyti – jokio nusikaltimo jis esą nepadarė.

Pirmajame neviešai nagrinėjamos bylos posėdyje buvo apklausta dalis liudytojų, tačiau jų pasakojimai nebuvo itin reikšmingi. Į kitą posėdį pakviesti ekspertai.

Neįgalumą turintis teisiamasis anksčiau nebuvo teistas, nieko nežinoma apie jo sąsajas su kriminalinio pasaulio atstovais.

Apie mergaitės šeimą – tik teigiami atsiliepimai. Didžiąją laiko dalį jos tėvai praleidžia užsienyje, mat ten turi darbą. Giminaičio poelgis jiems tapo dideliu netikėtumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.