Policija informaciją apie padirbtus eurus skelbs dar savaitę

Policija praneša apie dar dešimt atvejų, kuomet Lietuvoje buvo aptikta netikrų euro banknotų. Nors dar trečiadienį policija buvo nusprendusi nuo visuomenės slėpti klastočių aptikimo aplinkybes, po lrytas.lt kritikos buvo persigalvota. Pranešama, kad smulkesnė informacija apie netikrus eurus bus skelbiama iki vasario 1 d.

Policija informaciją apie padirbtus eurus skelbs iki vasario 1 d.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija informaciją apie padirbtus eurus skelbs iki vasario 1 d.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:50 AM

„Atsižvelgus į vis dar didelį visuomenės susidomėjimą, nuspręsta iki š. m. vasario 1 d. įvykių suvestinėse teikti detalesnę informaciją, susijusią su netikrų eurų platinimu“, - ketvirtadienį pranešė Policijos departamentas.

Policijos departamentas taip pat informuoja ir apie dešimt naujų atvejų, kuomet buvo aptikta naujų eurų. Trečiadienį apie 15 val. 20 min. į Tauragės apskrities VPK kreipėsi 49-erių metų individualios įmonės savininkas, kuris pareiškė, kad sausio 15 d. Tauragės r., Skaudvilėje, Liaudies a., parduotuvėje-kavinėje, tikrindamas pinigus, rado galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą.

Tą pačią dieną apie 14 val. 15 min. į Druskininkų policiją kreipėsi 65-erių metų moteris, kuri pareiškė, kad dar sausio 3 d. Druskininkuose, M.K.Čiurlionio g., turguje, klientas, atsiskaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 100 eurų vertės kupiūrą.

Taip pat trečiadienį apie 16 val. 15 min. Vilniuje, Vikingų g., prekybos centre, 46-erių metų vyras, atsiskaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą. Vyras apklaustas.

Apie 16 val. 45 min. Panevėžyje, Klaipėdos g., parduotuvės terminale, 43-ejų metų įmonės vadybininkas į įmonės sąskaitą bandė įnešti pinigus. Patikrinus 50 eurų vertės kupiūrą per įrenginį, skirtą eurų patikrai, gauta informacija parodė, kad banknotas galimai padirbtas.

Apie 12 val. 50 min. į Šiaulių apskrities VPK Šiaulių m. ir r. PK kreipėsi 44-erių metų bendrovės direktorius, kuris pareiškė, kad perskaičiuodamas inkasuotus pinigus, kurie buvo surinkti dviejose parduotuvėse, aptiko galimai padirbtą 50 eurų vertės kupiūrą.

Apie 16 val. Panevėžio r., Šilagalio kaime, Panevėžio aplinkkelio g., viešbučio kavinėje, kasoje, rasta galima padirbta 100 eurų vertės kupiūra.

Apie 15 val. 40 min. Kaune, K.Baršausko g., banke, 33-ejų metų moteris pateikė galimai padirbtą 200 eurų vertės kupiūrą. Moteris apklausta.

Apie 18 val. Marijampolėje, V.Kudirkos g., gėlių pardavimo paviljone, vyriškis, atsiskaitydamas už prekes, pateikė galimai padirbtą 100 eurų vertės kupiūrą.

Apie 15 val. Kaune, Kuršių g., inkasavimo įmonėje, atliekant atvežtų iš bendrovės, esančios Kaune, Europos pr., pinigų perskaičiavimą, rastos dvi galimai padirbtos 50 eurų vertės kupiūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.