Policijai melavęs Biržų gyventojas aiškinsis teisme

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Policijai melavęs Biržų gyventojas aiškinsis teisme.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policijai melavęs Biržų gyventojas aiškinsis teisme.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:14 AM

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, sausio 16 d. Biržų gyventojas (gim. 1991 m.) policijai pranešė, kad pavogtas jo automobilis „VW Passat“, kuris buvo paliktas prie namų. Nuostolis – 1 tūkst. 700 eurų.

Biržų r. policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad Biržų r. Viešosios policijos skyriaus patruliai sausio 16 d. naktį, apie 0 val. 54 min., Biržų r., Ramongalių kaime, stabdė patikrinimui automobilį „VW Passat“, tačiau vairuotojas nepakluso teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti. Pradėtas persekioti „VW Passat“ vairuotojas stengėsi pasprukti didžiuliu greičiu.

Vėliau pareigūnai persekiotą automobilį rado paliktą ant kelio. Automobilis buvo išvežtas į saugojimo aikštelę.

O jau ryte Biržų policija gavo automobilio „VW Passat“ savininko pranešimą, kad transporto priemonė buvo pavogta. Aiškinantis aplinkybes, nustatyta, kad savininkas su draugais girtavo ir bandė pasprukti nuo policijos pareigūnų. Vengdamas atsakomybės, melagingai pranešė policijai apie automobilio vagystę.

Tyrimo metu savininkas prisipažino ir nurodė, kad automobilį vairavo jo draugas (gim. 1994 m.). Nustatyta, kad vairuotojas automobilį vairavo neturėdamas teisės vairuoti ir nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti. Jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, kuris perduotas Biržų rajono apylinkės teismui.

Ketvirtadienį Biržų r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą dėl automobilio „VW Passat“ savininko melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą, t.y. automobilio vagystę. Įstatymai numato, kad tas, kas melagingai pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.