Sprunkantį vagį sulaikė policijos tarnybinis šuo Blanka

Ketvirtadienio naktį Pakruojo rajone, Palašmenio kaime, savo veiklą sustabdžiusioje kepykloje, suveikė apsaugos signalizacija. Į įvykio vietą atvykęs apsaugos darbuotojas pamatė sugadintą teritoriją juosiančią tvorą ir nedelsdamas paprašė policijos pareigūnų pagalbos.

Sprunkantį vagį sulaikė policijos tarnybinis šuo Blanka.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Sprunkantį vagį sulaikė policijos tarnybinis šuo Blanka.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 2:10 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:54 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, apie buvusioje kepykloje galimai įvykdytą vagystę Bendrajam pagalbos centrui pranešta 4 val. 19 min. Į įvykio vietą išvyko trys Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariato ekipažai bei Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ekspertas ir kinologas su tarnybiniu šunimi vokiečių avigane Blanka.

Pareigūnai, apžiūrėję įvykio vietą, rado išlaužtas pastato grotas, šalia sulankstytų lango grotų mėtėsi automobilių keltuvas. Nelauktų „svečių“ privačioje teritorijoje jau nebebuvo, juos galimai išbaidė apsaugos signalizacijos garsas. Vokiečių aviganė Blanka ir policijos pareigūnai nuskubėjo įtariamojo pėdomis. Pareigūnams teko sukarti ne vieną kilometrą, kol vagišius buvo sulaikytas.

Iš Palašmenio kaimo sprunkantis asmuo kirto kelią Šiauliai–Pakruojis–Pasvalys ir laukais spruko Petrašiūnų kaimo link. Laukais einantys pareigūnai rado reples, atsuktuvą ir peilį, taigi nekilo abejonių, kad kelią rodanti Blanka policininkus veda teisinga linkme.

Priartėję prie Petrašiūnų kaimo, pareigūnai pasuko Lašmenpamūšio kaimo link. Čia apie 7 val. 30 min. prie kapinių ir buvo sulaikytas keturiasdešimt ketverių metų Pakruojo rajono gyventojas.

Pakruojo rajono policijos komisariate sulaikytasis prisipažino, kad neturėdamas pinigų, jų ketino lengvai užsidirbti pardavęs kepyklos teritorijoje buvusių elektros variklių dalis. Vyriškio planus sumaišė pastate įrengta signalizacija, kuomet išgirdęs apsaugos signalizacijos garsą, vagišius nieko nepešęs nusprendė sprukti iš įvykio vietos.

Sulaikytasis Pakruojo rajono gyventojas gerai žinomas Pakruojo policininkams, jis nekartą yra teistas už įvairius nusikaltimus, tarp kurių ir už vagystes. Vyriškiui pareikšti įtarimai dėl vagystė ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką, po apklausos jis išleistas į namus.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu paaiškės visos įvykio aplinkybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.