Garbus amžius – ne kliūtis gaminti naminę degtinę

Į naminės degtinės gamybos verslą įsusukusi ir už tai jau teista

Jonavietės namo palėpėje policijos pareigūnai aptiko naminės degtinės daryklą.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Jonavietės namo palėpėje policijos pareigūnai aptiko naminės degtinės daryklą.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 9:21 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 2:10 AM

Sausio 23-ąją apie 11 val. Jonavoje, Šaltinio gatvėje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) pareigūnai, atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, atliko teismo sankcionuotą kratą. Jos metu 1941 metais gimusios moters namuose, trečiajame aukšte, palėpėje, rado: aparatą naminei degtinei gaminti, apie 200 l skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą, apie 1000 l raugo plastikinėse statinėse bei maisto produktų – maišus su cukrumi ir mielių, skirtų naminei degtinei gaminti.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Už šią nusikalstamą veiką asmuo baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Minėta jonavietė, kurios namuose buvo atlikta krata, 2003 m. jau buvo teista už analogišką nusikalstamą veiką, jai buvo skirta piniginė 1 250 litų ( 362,03) eurų bauda.

Policija primena, kad apie pilstuko ir kitų alkoholinių gėrimų nelegalią gamybą ar prekybą jais, vietas, kur nelegaliai prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, galima pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.