Po moters skambučio prie „Independence“ sulėkė spec. tarnybos

Trečiadienį priešpiet į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu paskambinusi moteris pranešė, neva suskystintųjų gamtinių dujų laive-saugykloje „Independence“ padėtas sprogmuo.

Iš SGD krantinės evakuoti žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iš SGD krantinės evakuoti žmonės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:10 PM

Nedelsiant buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Kad būtų užtikrintas sklandus šių tarnybų darbas, laikinai apribota laivyba pietinėje uosto dalyje. Evakuoti žmonės iš Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo krantinės. Šiuo metu šalia laivo „Independence“ dirba specialiosios tarnybos, pranešė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Tačiau dar iki šio pranešimo išplatinimo lrytas.lt pradėjus domėtis gautu pranešimu apie sprogmenį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas redakciją patikino, kad ugniagesiai apie incidentą nėra informuoti. 

Bendrovė „Klaipėdos nafta“, reaguodama į Bendrojo pagalbos centro (BPC) informaciją apie sprogmenį SGD terminale, ėmėsi visų numatytų procedūrų vykdymo.

„Sausio 28 d. Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad „Independence“ padėta bomba. SGD terminalo operatorė AB „Klaipėdos nafta“ pagal numatytas procedūras ir tvarką operatyviai ėmėsi priemonių: informavo atsakingas institucijas ir sušaukė Ekstremalių situacijų valdymo komitetą.

Situacijos valdymo kontrolę pagal numatytas procedūras perėmė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Ekstremalių situacijų operacijų centras. Pradėta evakuacija. Uosto direkcija apribojo laivybą pietinėje uosto dalyje. Bendrovė atlieka visus reikalingus veiksmus bendradarbiaudama su specialiosiomis saugumo ir uosto institucijomis“, – rašoma bendrovės „Klaipėdos nafta“ pranešime.

„Šitame terminale yra triguba padaryta apsauga, stebima labai stipriai. Kai buvo pirma informacija, kad yra toks skambutis padarytas, tai aš pagalvojau, jog jis melagingas, nes papulti į šį objektą svetimiems žmonėms yra fiziškai neįmanoma“, – trečiadienį sakė Algirdas Butkevičius.

Įtariamoji sulaikyta

Klaipėdos policija informavo, kad sprogimu grasinusi įtariamoji jau sulaikyta. 

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime, apie 11 val. į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu paskambinusi nerišliai kalbanti moteris pranešė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto dujų terminale stovinčiame laive „Independence“ padėtas sprogmuo, kuris šiandien sprogs. Moteris teigė, kad sprogmenys yra padėti po laivo vairu.

Gavę tokį pranešimą policijos pareigūnai skubiai įvedė planą „Skydas“ ir į uostą nusiuntė visas specialiąsias tarnybas – išminuotojus, ugniagesius gelbėtojus, medikus, narus.

Tirti šį pranešimą buvo pavesta Jūrų uosto policijos poskyrio, Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos bei kitų padalinių pareigūnams.

Po valandos intensyvaus darbo nustatyta, kad telefono skambutis į BPC atėjo iš Skuodo rajono. Patikslinus paaiškėjo, kad skambinta iš Mosėdžio miestelio Šilalės gatvės. Į pagalbą pasitelkti Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio sulaikė vietinę gyventoją A.Š.

Moteris išvežta į uostamiestį ir bus apklausta.

Pareigūnai įtaria, kad ši Skuodo rajono gyventoja yra pašlijusios psichikos.

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai jau baigė uosto akvatorijos bei dujovežio apžiūrą. Sprogmenų nerasta.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio artimiausiu metu ketina pradėti ikiteisminį tyrimą.

Laivyba atnaujinta

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija apie 14 val. 04 min. pranešė, kad specialistai, apžiūrėję SGD terminalo vietą, sprogmens nerado.

„Apie 13 val. 40 min. laivyba buvo atnaujinta“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.