Advokatas nusprendė daugiau nebeginti D.Kedžio bendrininko

Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės byloje dar viena staigmena – advokatas Artūras Bauža atsisakė toliau ginti R.Ivanauską ir nutraukė su juo sutartį.

Advokatas A.Bauža atsisakė toliau ginti R.Ivanauską.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Advokatas A.Bauža atsisakė toliau ginti R.Ivanauską.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 29, 2015, 3:08 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:51 PM

„Taip, šioje byloje manęs daugiau nebus“, – portalui lrytas.lt sakė A.Bauža, tačiau kokios priežastys jį privertė atsisakyti beveik dvejus metus turėto kliento, nepaaiškino.

A.Baužai nutraukus sutartį su R.Ivanausku penktadienį Vilniaus apygardos teisme numatytas teismo posėdis atidėtas iki vasario 20 dienos.

Atidėti posėdį paprašė naujas R.Ivanausko gynėjas. Jis nori susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga.

E.Barauskaitę ir toliau gins advokatė Inga Blaževičienė.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Vilniaus apygardos teismas yra priverstas atidėti paskirtus posėdžius.

Ilgą laiką teismas nejudėjo dėl R.Ivanausko arba E.Barauskaitės vaiko ligų, taip pat ne kartą keitėsi teisėjų sudėtis.

Pernai gruodį prezidentei Daliai Grybauskaitei teisėjų kolegijos narį, teisėją Artūrą Pažarskį paskyrus Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju, jį kolegijoje pakeitė teisėja Jolanta Čepukėnienė (bylą taip pat nagrinėja teisėjos Daiva Kazlauskienė ir Rosita Patackienė), todėl byla buvo pradėta nagrinėti iš naujo.

Net du posėdžius iš eilės buvo skaitomi liudytojų parodymai, anksčiau duoti teisme.

Susipažinimą su bylos medžiaga planuota tęsti ir penktadienį.

R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė yra kaltinami padėję D.Kedžiui ruoštis nužudyti Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę bei pasikėsinus nužudyti Laimutę Stankūnaitę ir Andrių Ūsą.

Patys teisiamieji savo kaltės nepripažįsta. Jie neneigia, kad 2009 metų rugsėjo mėnesį kartu su D.Kedžiu išties vyko į Vilnių pas Mindaugą Žalimą ir jo draugę Laurą, tačiau tvirtina, kad šios kelionės tikslas buvo ne aptarti būsimas žmogžudystes, o tik pasveikinti porą su neseniai pagausėjusia šeima.

M.Žalimas teigia atvirkščiai. Vyras liudijo, kad būtent per šį senų pažįstamų apsilankymą jis pirmą kartą išgirdo, kad D.Kedys planuoja nužudyti jo šeimai neįtikusius žmones, o jį norima padaryti nusikaltimų bendrininku, kuris po žmogžudysčių turėjo pasitikti D.Kedį, jį paslėpti ir juo rūpintis iki to laiko, kol šis nuspręs, kad jam jau saugu išlįsti iš slėptuvės.

Apie planuojamas žmogžudystes M.Žalimas pranešė Policijos departamento pareigūnams, tačiau jie aiškino, jog jo informacija buvo nekonkreti ir nieko nesakanti.

Nagrinėjant šią bylą Vilniaus apygardos teisme buvo apklausta daugybė liudytojų ir nukentėjusieji, kurių yra net keturiolika.

Taip pat buvo apklausta Neringos Venckienės ir D.Kedžio motina Laimutė Kedienė bei buvęs N.Venckienės vyras Aidas Venckus, kuris teisme tvirtino nieko nežinojęs nei apie savo žmonos, nei apie jos brolio veiklą, o su mergaite, L.Stankūnaitės dukra, nė karto nebendravęs, nors tuo metu vykusiame ikiteisminiame tyrime dėl galimo vaiko tvirkinimo buvo jos advokatas.

Nukentėjusieji – L.Stankūnaitė, jos tėvai, V.Naruševičienės vyras Deivydas Naruševičius, šešios J.Furmanavičiaus seserys ir jo mama, Aldona ir Aleksandras Ūsai bei A.Ūso našlė Guoda Sakalinskaitė-Ūsienė – R.Ivanauskui ir jo buvusiai sugyventinei yra pateikę civilinių ieškinių 1 mln. 750 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti ir prašo atlyginti patirtą turtinę žalą, kuri daugiausia susijusi su laidotuvių išlaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.