Trys už grotų atsidūrę vyrai nusprendė reketuoti antstolį

Dėl įvairių nusikaltimų suimti ir į Šiaulių tardymo izoliatorių uždaryti trys vyrai prasiblaškyti nusprendė reketuodami antstolį.

Reketuoti antstolį sumanė trys Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi suimtieji.<br>R.Vitkaus nuotr.
Reketuoti antstolį sumanė trys Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomi suimtieji.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-01-29 10:44, atnaujinta 2018-01-14 17:51

Ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo gavę vieno antstolio pareiškimą.

Pareiškėjas pasiskundė, kad sausio 26-ąją iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus gavo grasinančio pobūdžio laišką.

Laiške, kurį pasirašė trys vienoje kameroje laikomi suimtieji, buvo reikalaujama, kad antstolis kiekvienam iš jų į nurodytą sąskaitą pervestų po tūkstantį eurų.

Suimtieji pagrasino, kad neįvykdžius šių reikalavimų bus sunaikintas antstolio turtas, sutrikdyta jo ir jo artimųjų sveikata.

Dėl tokių grasinimų sunerimęs antstolis kreipėsi į policiją.

Ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad grasinimų sulaukęs antstolis anksčiau turėjo reikalų su vienu jam pagrasinusiu vyru.

Antstolis šio vyro sąskaitai buvo uždėjęs areštą – tokių priemonių imtasi norint užtikrinti greituosius kreditus teikiančios bendrovės ieškinį.

Kodėl grasinti antstoliui ir jį reketuoti nusprendė ne tik areštuotos sąskaitos savininkas, bet ir dar du jo kameros draugai, ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo pradėjusiems pareigūnams, kol kas neaišku.

Tyrėjai neatmetė versijos, kad taip „pakvailioti“ suimtieji galėjo nuspręsti ir iš nuobodulio – dabar įtariamaisiais tapę vyrai bus vežiojami į apklausas, vyks kiti procesiniai veiksmai.

Tiesa, tokios kvailionės suimtiesiems gali atsirūgti – už turto prievartavimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.