Šiaulių teisme – tėvažudės juokas ir ašaros

Šiaulių apygardos teismui paskelbus, kad už tėvo nužudymą bus įkalinta 14 metų, šiaulietei 44 metų Daivai Korsakienei pagailo savęs – nuteistoji pratrūko rauda.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jan 30, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:12 PM

Kartu pensininką spardęs jos sugyventinis 36 metų Robertas Riklikas buvo santūresnis. Tačiau nuosprendį išklausęs vyriškis irgi nustojo šypsotis, mat iki tol abu smaginosi dangstydamiesi veidą nuo žurnalistų, vaipėsi, žėrė keiksmažodžių tiradas.

Šiauliečių pora šį kraupų išpuolį padarė 2013 m. rugsėjį, kai atvažiavo į svečius pas Dargiuose (Joniškio r.) gyvenančius D.Korsakienės tėvus.

Rugsėjo 16-ąją atvykę svečiai tą patį vakarą sėdo prie vaišių stalo ir ėmė tuštinti atsivežtus sidro, alaus, degtinės butelius.

Vaišių įkarštyje D.Korsakienė įniršo ir puolė savo tėvą. Šiaulietė sakė įsiutusi, nes motina begeriant papasakojo apie jos sunkią vaikystę, dirbti vertusį piktą tėvą, kuris apskritai gali būti ir ne jos tėvas.

69 metų šeimininkas buvo bejėgis prieš įsisiautėjusią dukterį. Pensininkas pargriuvo ant grindų, o duktė ėmė jį spardyti. Netrukus prie D.Korsakienės prisijungė ir jos sugyventinis.

Egzekucija buvo itin žiauri: nukentėjusiam buvo diagnozuoti daugybiniai šonkaulių lūžiai, kepenų plyšimas. Pagalbos nesulaukęs vyriškis mirė nuo vidinio kraujavimo.

Per ikiteisminį tyrimą žudikų pora prisipažino, kad spardė šeimininką, bet tikino, kad jis mirtiną traumą galėjo patirti pargriuvęs.

Vėliau D.Korsakienė ir R.Riklikas pakeitė parodymus ir bandė teismą įtikinti, kad kojomis tik palietė gulintį pensininką.

Tačiau ši versija subliūško, kai išvadas pateikė teismo medicinos ekspertas. Specialistas pažymėjo, kad griūdamas vyriškis taip susižaloti negalėjo.

Bausmę skirdamas teismas kaltę švelninančių aplinkybių nerado, o sunkinančiomis pripažino girtumą ir žudikų poros praeitį. Mat D.Korsakienė buvo teisiama jau penktą, o R.Riklikas – septintą kartą.

Teismas iš žudikų priteisė per 1600 eurų laidojimo išlaidų. Jie nužudytojo namiškiams turės atlyginti ir po beveik 5800 litų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.