Skandalo sūkuryje atsidūrusi šiaulietė atsitraukia

Menamos regėjimo negalios klampinama Šiaulių tarybos narė Virginija Račienė nebedalyvaus savivaldos rinkimuose. Politikė traukiasi iš socialdemokratų sąrašo, kuriame buvo įrašyta penktojoje vietoje. Šiaulietė stabdo ir narystę partijoje, kol baigsis ikiteisminis tyrimas. 

„Lietuvos rytas“ šia istorija susidomėjo pasklidus žinioms, kad V.Račienė jau ketvirti metai gauna išmokas, nes yra netekusi 90 proc. regėjimo.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
„Lietuvos rytas“ šia istorija susidomėjo pasklidus žinioms, kad V.Račienė jau ketvirti metai gauna išmokas, nes yra netekusi 90 proc. regėjimo.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 2, 2015, 9:17 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:58 AM

„Nenoriu pakenkti partijos kolegoms, – lrytas.lt sakė visoje šalyje po dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos išgarsėjusi V.Račienė. – Daugiau nieko nekomentuosiu, nes tai gali būti ikiteisminio tyrimo duomenys.“

Publikacija apie V.Račienę pasirodė sausio 21-ąją, bet nei pati politikė, nei jos bendrapartiečiai jokių veiksmų nesiėmė – buvo atsitverta tylos siena.

Socialdemokratai galėjo atsiriboti nuo į skandalą pakliuvusios kolegės, bet praėjusią savaitę Šiauliuose vykusiame posėdyje buvo nutarta nedaryti nieko.

Sekmadienį, vasario 1-ąją, savivaldos rinkimuose dalyvaujanti V.Račienė įgijo teisinį neliečiamumą, todėl tyrimą atliekantiems pareigūnams neabejotinai iškils problemų.

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Tai išjudino socialdemokratus – jie suprato, kad padėtis pernelyg rimta.   Tyrimą pradėję pareigūnai siekia išaiškinti, ar pagrįstai ir teisėtai Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narei, Seimo nario Edvardo Žakario padėjėjai V.Račienei Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Kauno V teritoriniame skyriuje buvo nustatytas 10 procentų bazinis darbingumas ir specialusis nuolatinės priežiūros poreikis dėl regėjimo sutrikimų.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Skandalas nuvilnijo „Lietuvos rytui“ paskelbus, kad Šiaulių tarybos narė 50 metų V.Račienė ne vienus metus gauna išmokas dėl neįgalumo.

„Lietuvos rytas“ šia istorija susidomėjo pasklidus žinioms, kad V.Račienė jau ketvirti metai gauna išmokas, nes yra netekusi 90 proc. regėjimo. Neoficialiais duomenimis, kiekvieną mėnesį politikės sąskaita papildoma per 200 eurų.

Ši žinia žurnalistą nustebino, nes nuo 2004 metų miesto taryboje dirbanti socialdemokratė niekada nėra prasitarusi apie sveikatos problemas.

Peržvelgus redakcijos fotoarchyvą nepavyko rasti nuotraukos, kurioje V.Račienė būtų su akiniais.

Šiaulių miesto tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komitete kartu su V.Račiene dirbantys politikai yra pastebėję, kad kolegė turi akinius, bet juos užsideda itin retai.

Be to, niekam nebuvo paslaptis, kad parlamentaro E.Žakario padėjėja seniai dirbanti šiaulietė vežioja automobiliu Seimo narį į renginius.

V.Račienė pati kasdien atvairuodavo mašiną ir į savo darbovietę – Šiaulių vaikos globos namus „Šaltinis“. 

Kad vairuoja automobilį, V.Račienė prisipažino ir „Lietuvos ryto“ žurnalistui. Šiaulietė neslėpė, kad yra turėjusi eismo įvykių, bet jų buvę nedaug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.