Advokatas: „S. Rachinšteinas išvyko, bet žadėjo sugrįžti“

Kur šiuo metu slapstosi už sukčiavimą nuteistas Sergejus Rachinšteinas?

S.Rachinšteinas iš Lietuvos galėjo išvykti dar prieš paskelbiant nuosprendį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Rachinšteinas iš Lietuvos galėjo išvykti dar prieš paskelbiant nuosprendį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 5, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:09 AM

S.Rachinšteinas ją turėjo atlikti pataisos namuose, bet dingo iš teisėsaugos pareigūnų akiračio. Vilniaus miesto apylinkės teismas ir prokuratūra kreipėsi į VAT, prašydami S.Rachinšteinui išduoti Europos arešto orderį.

S.Rachinšteino paieškos klausimas nagrinėjamas neviešuose teismo posėdžiuose. Ar išduoti Europos arešto orderį, teismas nuspręs penktadienį.

Prokurorė Renata Mačiulaitienė teigė turinti žinių, jog S.Rachinšteinas iš Lietuvos išvyko dar prieš VAT skelbiant nuosprendį. Prokurorės teigimu, neatvykdamas išklausyti nuosprendžio, jis pažeidė kardomąsias priemones. S.Rachinšteinas nebuvo gavęs VAT leidimo neatvykti į nuosprendį.

Dešimtmečio aferų bylą nagrinėjęs teismas jam buvo skyręs rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir 50 tūkstančių litų užstatą.

Bet Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir prokuratūra tebetiria S.Rachinšteinui iškeltą bylą dėl Europos Sąjungos lėšų pasisavinimo.

Šioje byloje jam netaikomi apribojimai išvykti iš šalies. S.Rachinšteinas ir pasinaudojo šia spraga.

Advokatas Andrius Baranskis patvirtino, jog byloje dėl ES lėšų grobstymo S.Rachinšteinui nebuvo taikomas joks draudimas išvykti iš šalies, todėl tuo pasinaudojęs jis išvyko į verslo kelionę. Anot advokato, kardomųjų priemonių jis nepažeidė ir niekur nesislapsto.

A.Baranskio žiniomis, S.Rachinšteinas į Lietuvą planuoja grįžti vasario 12-ąją, tačiau neatskleidė, kurioje šalyje jis yra: „Verslas gali būti įvairiose valstybėse“.

S.Rachinšteinas nuteistas už tai, kad su bendražygiais įkūręs fiktyvių įmonių tinklą išvengė 1,6 milijono litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM ), o pinigus pasisavino.

VAT nuosprendis buvo paskelbtas likus vienai dienai iki senaties. Visa kompanija nuteista už sukčiavimą. Dėl senaties bausmės išvengė tik A.Račiūnas.

Sudėtinga afera buvo sumanyta daugiau nei prieš dešimtmetį, kai finansinius nusikaltimus tiriančių pareigūnų galimybės dar buvo labai ribotos. Tuomet jie dar negalėjo sekti įtariamųjų, klausytis jų pokalbių, gauti tikslių bankų sąskaitų išrašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.