Pareigūnus nesėkmingai papirkti bandė vagis ir KET pažeidėjai

Praėjusią parą policija užregistravo mažiausiai keturis nesėkmingus bandymus papirkti pareigūnus.

Praėjusią parą policija užregistravo mažiausiai keturis nesėkmingus bandymus papirkti pareigūnus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Praėjusią parą policija užregistravo mažiausiai keturis nesėkmingus bandymus papirkti pareigūnus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-05 09:37, atnaujinta 2018-01-14 02:28

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 8 val. 40 min. Šiauliuose, S.Daukanto g. ir Dubijos g. sankryžoje, 30-metis vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo automobilį neužsisegęs saugos diržo, Šiaulių apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnui siūlė 15 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras apklaustas.

Tą pačią dieną apie 10 val. Trakų r., kelio Vilnius–Varėna 21 km, 30-metis vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už greičio viršijimą, Vilniaus apskrities VPK Kelių patrulių rinktinės pareigūnams davė 50 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras apklaustas.

Apie 20 val. 30 min. Kaune, Taikos pr., 43-ejų metų vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairavo neblaivus (2,11 prom. alkoholio), Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnams siūlė 200 eurų kyšį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras uždarytas į areštinę.

Taip pat trečiadienį apie 16 val. 20 min. Vilniuje, Ozo g., prekybos ir pramogų centre, įtarus smulkia vagyste, sulaikytas 33-ejų metų vyras, kuris, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūnams davė 100 eurų kyšį. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyras apklaustas.

Apie šį incidentą Vilniaus policija pateikė ir daugiau informacijos. Kaip rašoma pranešime, ketvirtadienį apie 16 val. 25 min. į Ozo g. 25 atvykusius Patrulių rinktinės pareigūnus kreipėsi apsaugos darbuotojai, paaiškinę, jog neprisistatęs vyras vaistinėje ir parduotuvėje pavogė prekių 35 eurus ir bandė juos papirkti, kad nebūtų kviečiama policija.

Vedamas link tarnybinio automobilio, 1981 m. gimęs vyriškis pasiūlė: „Vyrai, aš duodu 100 eurų ir išeinu, negaišinkime vienas kitam laiko“.

Nors ir kelis kartus įspėtas apie už bandymą papirkti gresiančią atsakomybę, tarnybiniame automobilyje vyriškis už pareigūno tarnybinės liemenės užkišo 100 eurų banknotą.

Į policijos komisariatą vyriškis pristatytas ne tik už vagystes, bet ir bandymą papirkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.