Policija paviešino sprogimu „Maximoje“ grasinusio vyro atvaizdus

Vilniaus policija paviešino keliais nuotraukas, darytas iš visą parą veikiančios parduotuvės „Maxima“ vaizdo kamerų. Policija prašo padėti atpažinti nuotraukose užfiksuotus vyrus, kadangi vienam iš jų pareigūnai norėtų pareikšti įtarimus dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį parduotuvėje. Dėl šio nevykusio „pokšto“ naktį iš šeštadienio į sekmadienį iš parduotuvės buvo evakuoti pirkėjai ir darbuotojai.

Policija prašo padėti atpažinti šiuos asmenis.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Policija prašo padėti atpažinti šiuos asmenis.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 4:21 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:55 AM

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Vasario 1 d. apie 1 val. 30 min. nežinomas asmuo paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešė, kad parduotuvėje „Maxima“, Mindaugo g. 11, Vilniuje, guli sprogmuo.

Asmenys, galbūt padarę šią nusikalstamą veiką, užfiksuoti vaizdo stebėjimo kameromis.

Negalėjo be eilės nusipirkti cigarečių

Kaip jau ne kartą skelbė lrytas.lt, naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus centre, apie 1 val. 30 min., buvo evakuota parduotuvė „Maxima“ Mindaugo g. Paskambinęs vyras pranešė, kad parduotuvėje padėta bomba.

Telefoninis teroristas, skambindamas ir pranešdamas apie sprogmenį, nė nenutuokė, kad jis tuo metu stovėjo tiesiai priešais stebėjimo kameras. Jau žinoma, kad vyras apie bombą pranešė dar būdamas parduotuvėje. Iš karto po to, jis išėjo į lauką, sėdo į automobilį ir išvažiavo.

Nors vyras dar nesulaikytas ir neapklaustas, spėjama, kad sprogimu jis grasino dėl to, jog … negalėjo be eilės nusipirkti cigarečių. Vyras bandė išvengti eilės ir cigarečių norėjo nusipirkti užlįsdamas prieš kitus pirkėjus, tačiau buvo sudrausmintas.

Supykęs, jis pažadėjo „visiems parodyti“, pranešė apie bombą ir išvažiavo.

Visą parą veikiančios parduotuvės darbuotojai ir lankytojai buvo evakuoti, į įvykio vietą atskubėjo ne tik policija, bet ir ugniagesiai bei greitosios pagalbos medikai.

Išminuotojams apžiūrėjus parduotuvę, sprogmenų nebuvo rasta.

Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – asmenis, atpažinusius nuotraukose užfiksuotus šiuo nusikaltimu įtariamus vyrus, ir galinčius suteikti informaciją, susisiekti su Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėju Vitalijumi Kovalevskiu tel. (8 5) 271 6268, el. paštu vitalij.kovalevskij@policija.lt arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.