Dėl dukterų kovojančio vyro ginklas – ir netikra bomba

Nori pakenkti buvusiai žmonai? Skelbk melagingus pranešimus policijai. Taip pastaruosius kelis mėnesius veikė panevėžietis Raimondas M. Vyras sulaikytas – ketvirtadienį jam pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie teisme padėtą sprogmenį.

Į Angliją išsivežti dukteris norinti Iveta susidūrė su netikėtomis kliūtimis.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Į Angliją išsivežti dukteris norinti Iveta susidūrė su netikėtomis kliūtimis.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Feb 6, 2015, 7:54 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:03 AM

42 metų panevėžietis teigė padarysiantis viską, kad dvi jo mažametės dukterys nebūtų išvežtos į užsienį.

Mergaites išsivežti nori buvusi Raimondo M. sutuoktinė 26-erių Iveta M.

Trečiadienį 9 valandą Panevėžio apylinkės teisme turėjo būti pradėta nagrinėti byla dėl mažamečių vaikų globos ir gyvenamosios vietos pakeitimo. Raimondas M. tikėjosi prisiteisti sau dukrų globą ir neleisti buvusiai žmonai jų išsivežti į užsienį.

Tačiau dar iki posėdžio vyras sužinojo, kad turi labai mažai galimybių laimėti bylą. Viena iš rimtų kliūčių – Raimondo M. kriminalinė praeitis.

Likus maždaug pusvalandžiui iki 9 valandos policija gavo pranešimą apie užminuotą teismo pastatą. Skubiai buvo pradėta operacija „Skydas“. Iš teismo pastato buvo evakuoti visi žmonės.

Pats Raimondas M. į teismą atvyko gerokai pavėlavęs – maždaug 20 minučių po devynių. Jis nesitikėjo, kad posėdis vis dėlto įvyks.

Paaiškėjo, kad bylos nagrinėjimas buvo paskirtas ne pagrindiniame teismo pastate, o esančiame šalia. Susierzinęs vyras po posėdžio elgėsi agresyviai, įžeidinėjo dukrų motiną. Jis suprato, kad buvusios žmonos nebegalės sulaikyti Lietuvoje.

Iveta M. patvirtino, kad netrukus su savo dvejų ir penkerių metų dukromis išskris į Angliją.

Panevėžietė kol kas neužmiršo dar vieno Raimondo M. melagingo pranešimo policijai. Dėl jo moteris buvo vienai parai atsidūrusi už grotų.

Pernai per Kalėdas trumpam į Lietuvą sugrįžusi 26-erių Iveta M. planavo pasiimti dvejų ir penkerių metų dukras ir su jomis vykti gyventi į Angliją.

Atvažiavusi pas buvusį vyrą pasiimti mergaičių Iveta M. buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Paaiškėjo, kad pareigūnus iškvietė mergaičių tėvas Raimondas M. Vyras pranešė, kad buvusi žmona pagrasino jį nušauti.

Apstulbusios moters akivaizdoje prasidėjo neįtikėtina istorija. Atvykusiems policininkams Raimondas M. parodė buvusios žmonos palto kišenėje esančius tris šovinius, kuriuos, kaip aiškėja, greičiausiai pats ir buvo įdėjęs.

Tąsyk panevėžiečiui pavyko įtikinti pareigūnus, kad jam gresia pavojus. Jauna moteris net buvo parai uždaryta į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.