Buvusi irkluotoja prieš sugyventinį griebėsi peilio

Viename segtuve – irklavimo varžybų diplomai, kitame – informacija apie

O.Čiaščina teisiama už sugyventinio nužudymą.<br>D.Umbraso nuotr.
O.Čiaščina teisiama už sugyventinio nužudymą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 9, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:53 PM

Su tokia spalvinga Rusijos pilietės 35 metų Oksanos Čiaščinos biografija pirmadienį susipažino Vilniaus apygardos teismas (VAT).

Jau du kartus teista ir bausmę atlikusi moteris šįkart teisiama už savo sugyventinio nužudymą.

Vilnietis 39 metų Olegas J. buvo nužudytas praėjusių metų gegužės 24-osios naktį. Pora nuomojosi butą Pašilaičiuose, Žemynos gatvėje.

Į teismą atvykęs sugyventinių kaimynas pasakojo tą naktį girdėjęs iš sugyventinių buto sklindantį triukšmą. Jis prisiminė geriau girdėjęs vyro balsą. Iš pradžių moteriai jis rusiškai rėkė: „išeik“, po to ramino klykiantį sūnų. Paskutiniai kaimyno girdėti žodžiai buvo „skambink policijai“.

Parūkyti į balkoną išėjęs kaimynas iš tiesų netrukus daugiabučio namo kieme išvydo policijos automobilį. Netrukus laiptinėje jis išgirdo policininkų balsus, o iš buto vedama kaimynė jiems pasakė: „aš jį nužudžiau“.

Olegas J. buvo rastas su durtine žaizda krūtinėje. Pareigūnų sulaikyta jo sugyventinė buvo neblaivi. Policijos komisariate jai nustatytas 1,47 promilės girtumas.

Vienintelis į teismą atvykęs kaimynas teigė anksčiau iš poros buto triukšmo negirdėjęs ir kaimynų niekada nematęs girtų.

Mažametį sūnų auginanti O.Čiaščina teismo nuosprendžio laukia laisvėje. Irkluotojos karjeros siekusi Rusijos pilietė turi nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje ir vienoje bendrovėje dirba manekenų šlifuotoja.

VAT nagrinėti šios bylos nepradėjo. Nužudytojo artimieji tik teisme sužinojo, kad kaltinamajai jie gali pateikti civilinį ieškinį. Šeima nusprendė, jog nužudymu kaltinama moteris turėtų padengti bent Olego J. laidotuvių išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.