Muitininkų laimikis – latvis su 220 kg hašišo už 3,7 mln. eurų

Sekmadienio rytą muitinės pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė 220 kg hašišo kontrabandą. Tai didžiausia šiemet sulaikyta narkotikų kontrabandos siunta Lietuvoje, jos vertė juodojoje rinkoje – apie 3,7 mln. eurų.

Muitininkai pasienyje su Lenkija sulaikė 3, 7 mln. eurų vertės hašišo kontrabandos siuntą.<br>MKT nuotr.
Muitininkai pasienyje su Lenkija sulaikė 3, 7 mln. eurų vertės hašišo kontrabandos siuntą.<br>MKT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:53 PM

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, iki šių metų vasario 9 d. pagal dvišalius bendradarbiavimo planus dėl bendrų veiksmų pasienio teritorijose, Lietuvos muitinės pareigūnai Lenkijos pasienyje vykdė sustiprintą kontrolę. Sekmadienio rytą kelyje A5 patruliavę Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai patikrinti sustabdė krovininį vilkiką „Man“, vairuojamą Latvijos piliečio V.F. Jis sakėsi važiuojantis iš vienos Vakarų Europos valstybės, kur nuvežė krovinį, ir ketinantis tranzitu per Lietuvą grįžti į Latviją.

Tačiau pareigūnams latvio pasakojimas ir elgesys pasirodė įtartini, o vilkikas buvo nukreiptas patikrinti rentgeno kontrolės sistema į Kybartų kelio postą. Ten paaiškėjo, kad patyrusių pareigūnų nuojauta neapgavo – vilkiko puspriekabės grindyse aptikta gerai įrengta slėptuvė. Ją pavyko atverti tik iš Vilkaviškio atskubėjusių ugniagesių pagalba.

Iš slėptuvės muitininkai ištraukė keliasdešimt paketų – 220 kg medžiagos, sprendžiant iš pirminio narkotikų testo rezultatų, hašišo.

„Man“ vairuotojas buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos.

Tai didžiausia šiemet sulaikyta narkotikų kontrabandos siunta Lietuvoje. Pernai muitinės pareigūnai sulaikė 822 kg narkotinių medžiagų.

Kaip matyti iš šio sulaikymo, pastarųjų metų narkotikų kontrabandos tendencijos nesikeičia: muitinės kriminalistų žiniomis, Lietuva yra tapusi tranzitiniu punktu gabenant į Rusiją afrikietiškos kilmės hašišą ir marihuaną. Šie narkotikai dažniausiai yra marokietiškos kilmės – juos nelegaliai atplukdo į Ispaniją per Gibraltaro sąsiaurį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.