Muitininkai sutrukdė lietuvei į Norvegiją išsiųsti durklą

Vasario 11 d. Vilkaviškio pašto skyriuje vienoje iš siuntų muitinės pareigūnai aptiko durklą, iš pirmo žvilgsnio panašų į japoniškąjį vakizaši.

Muitininkai sutrukdė lietuvei į Norvegiją išsiųsti šį durklą.<br>Muitinės nuotr.
Muitininkai sutrukdė lietuvei į Norvegiją išsiųsti šį durklą.<br>Muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:59 AM

Kaip pranešė Muitinės departamentas, tikrinant iš Lietuvos išsiųsti paruoštas siuntas muitininkai atkreipė dėmesį į vieną siuntinį, kurį lietuvė paštu ketino siųsti draugei į Norvegiją. Atidarę įtartiną paketą, pareigūnai rado plastikiniame dėkle supakuotą durklą, kuris, įtariama, gali būti vienas iš japoniškųjų vakizaši durklų atitikmenų.

Vakizaši yra japoniškas kardas, naudojamas jau keletą šimtmečių ir samurajų dėvimas šalia kitų ilgesnių kardų taip demonstruojant šių japonų karių socialines galimybes ir garbę. Šis neilgas durklas dažniausiai būdavo pasirenkamas ritualinėms samurajų savižudybėms (Sepuku) atlikti.

Šiuo metu durklas yra sulaikytas ir perduotas ekspertams. Jei paaiškės, kad jis yra priskirtas ne prie suvenyrų, o prie tam tikros ginklų kategorijos, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.