Sugėrovą sutalžęs vyras ilgai nematys laisvės

Keturiolikos metų laisvės atėmimo bausme nuteistą 34 metų Šalčininkų

O.Dovidovičius nuteistas devintą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Dovidovičius nuteistas devintą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 12, 2015, 3:31 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:33 AM

Šis Šalčininkų gyventojas už grotų  siunčiamas devintą kartą. Pavojingu recidyvistu pripažintas O.Dovidovičius šešerius metus bausmę turės atlikti Lukiškių kalėjime, vėliau bus perkeltas į pataisos namus.

Tokia bausmė jam paskirta už nužudymą, kurį jis įvykdė dar neatlikęs bausmės už kitą nusikaltimą. Pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą 2009 metais nuteistą O.Dovidovičių Kaišiadorių apylinkės teismas į laisvę išleido pirma laiko.

Laisvėje jis išbuvo neilgai, per išgertuves savo bute užmušė Jaroslavą K. Vyras buvo nužudytas itin žiauriai. Ekspertai nustatė, kad jam buvo suduoti net 89 smūgiai. Visais kūnas buvo nusėtas kraujosruvų, nuo smūgių plyšo kepenys.

„Teisia už seną įvykį. Vienas girtas užmušė kitą girtą“, – kažkodėl konvojaus policininkui priekaištus reiškė vienas O.Dovidovičiaus draugų. Iš tiesų, girtas buvo ir žudikas, ir jo auka. Kai policijos pareigūnai sulaikė O.Dovidovičių, jam net po kelių valandų buvo nustatytas 3 promilių girtumas.

Savo sugėrovą jis nužudė praėjusių metų balandžio 18-osios vakarą. Tą vakarą pas O.Dovidovičių svečiavosi du vyrai, tačiau juos išprašyti namo šeimininkui buvo nelengva.

O.Dovidovičius viename teismo posėdžių aiškino, kad tą vakarą buvo suplanavęs susitikti su savo motina, todėl sugėrovus bandė išvaryti jėga.

Buto šeimininkas ėmė mušti Jaroslavą K. Sugėrovą jis spardė, daužė kumščiais, o vėliau jį talžė grindjuoste, kurią atsinešė iš balkono.

Pamatęs, kad sugėrovas nebekvėpuoja, O.Dovidovičius pats iškvietė greitąją pagalbą. Laukdamas medikų jis nuėjo pas kaimynus paprašyti, kad išvalytų koridoriuje esantį kraują. Antrasis sugėrovas jam padėti negalėjo – buvo per daug girtas.

Sulaikytas O.Dovidovičius bandė sprukti iš policijos areštinės, tačiau po išgertuvių nebuvo labai vikrus. Ištrūkęs iš kameros, jis paslydo koridoriuje, nugriuvo ir susitrenkė galvą.

Nužudytojo motinai ir seseriai O.Dovidovičius turės sumokėti per 23 tūkstančius eurų. Teismas jį įpareigojo sumokėti ir už nukentėjusiųjų teises gynusių advokatų darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.