Paskelbtas nuosprendis 2 kaliniams ir pataisos namų darbuotojui

Už piktnaudžiavimą tarnybine

Alytuje paskelbtas teismo nuosprendis dviem nuteistiesiems ir pataisos namų darbuotojui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Alytuje paskelbtas teismo nuosprendis dviem nuteistiesiems ir pataisos namų darbuotojui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2015, 7:53 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:01 AM

Alytaus rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinti trys vyrai – jau minėtas K.B., dirbęs Alytaus pataisos namuose prižiūrėtoju, bei du nuteistieji.

Pasak teismo atstovės Vilmos Grigaravičienės, K.B., žinodamas, kad nuteistieji V.P. ir H.S. rengiasi daryti nusikalstamą veiką, vykdydamas tarnybines pareigas, parvedęs tuos nuteistuosius į kamerą, tyčia neužrakino durų spynos ir neužsklendė stebėjimo – maisto padavimo langelio. Taip sąmoningai sudarė sąlygas V.P. ir H.S. du kartus nekliudomai slapta pasišalinti iš kameros ir įvykdyti nusikaltimą, – išimti bei tyčia sunaikinti Alytaus pataisos namų koridoriaus lubose įrengtą mobiliojo ryšio blokavimo aparatą.

Bausmę atliekantys nuteistieji savo kaltę pripažino. Valstybės tarnautojas savo kaltę neigė, nurodydamas, kad su nuteistaisiais nieko bendro neturėjo, net nežinojo, kur yra sumontuotas blokatorius. Tačiau teismas, ištyręs baudžiamojoje byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad iš vaizdo kamerų įrašų matyti, kad valstybės tarnautojas tyčiniais, neteisėtais, nusikalstamais veiksmais sudarė sąlygas nuteistiesiems įvykdyti nusikaltimą.

Valstybės tarnautoją K.B. teismas pripažino kaltu ir skyrė terminuotą laisvės atėmimą 1 metams 10 mėnesių, o bausmės vykdymą atidėjo 1 metams 6 mėnesiams.

Teismas taip pat pripažino kaltais nuteistuosius H.S. bei V.P. įvykdžius nusikalstamas veikas. Subendrinus su ankstesnėmis bausmėmis, jiems skyrė tokias galutines bausmes: H.S.- terminuotą laisvės atėmimą 12 metų 4 mėnesiams ir 5 dienoms; V.P. – terminuotą laisvės atėmimą 2 metams 1 mėnesiui ir 15 dienų. Bausmes teks atlikti pataisos namuose.

Taip pat civilinio ieškovo naudai teismas iš nuteistųjų solidariai priteisė 2419,79 Eur turtinę žalą. Alytaus rajono apylinkės teismo nuosprendis dar gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.