Prieš teismą stos narkotikų platinimu kaltinami panevėžiečiai

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą baudžiamąją bylą, kurioje 12-ka organizuotose grupėse veikusių panevėžiečių kaltinami prekyba narkotikais. Netrukus į teisiamųjų suolą Panevėžio apylinkės teisme sėsiantis būrys – margaspalvis. Tarp jų – ir sutuoktinių pora, ir motina su sūnumi.

Prieš teismą stos narkotikų platinimu kaltinami panevėžiečiai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prieš teismą stos narkotikų platinimu kaltinami panevėžiečiai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:26 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą, nustatė kelias organizuotas grupes, Panevėžyje užsiėmusias narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu. Kaltinamieji, kurių amžius nuo 22 iki 50 metų, buvo pasiskirstę pareigomis – vieni rūpinosi narkotikų – metamfetamino ir kanapių – įsigijimu, kiti juos iš slėptuvių atgabendavo savo bendrininkams, kurie juos padalydavo dozėmis ir prekiaudavo.

Vyriausias iš kaltinamųjų, 50-metis panevėžietis, kaltinamas subūręs organizuotą grupę, kuri nuo 2013 metų pavasario iki 2014 metų pradžios užsiėmė narkotikų platinimu Panevėžyje. Jis veikė kartu su trimis bendrininkais. Tarp jų – 44 metų Panevėžio gyventojas ir jo 3 metais jaunesnė žmona. Ši sutuoktinių pora kaltinama kvaišalais prekiavusi savo namuose, viename miesto daugiabutyje.

Vykdydami šios grupuotės narių sekimą, ONTB pareigūnai nustatė ir daugiau įtariamųjų, iš jų perkančių narkotines medžiagas ir jas platinančių. Narkotikais šie asmenys aprūpindavo ne tik panevėžiečius, bet ir pirkėjus iš aplinkinių rajonų. Keli ikiteisminiai tyrimai buvo išskirti į atskirus ir jau nagrinėjami teismuose.

Kartu su minėta pirmąja grupe į teisiamųjų suolą sės dar 8 panevėžiečiai. Pora jų kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, o likusieji – taip pat prekyba narkotikais kitose organizuotose grupėse. Tarp pastarųjų – ir 46 metų moteris bei jos 22 metų sūnus. Jie kaltinami narkotines medžiagas platinę ir viename alaus bare, kuriame dirbo.

ONTB pareigūnams stebint vienos organizuotos grupės galimai nusikalstamą veiklą, buvo nustatytos dar kelios analogiškai veikiančios asmenų grupės (apie 30 įtariamųjų), todėl tyrimas buvo sudėtingas.

Stengdamiesi neįkliūti pareigūnams, nusikalstama veikla užsiimantys panevėžiečiai imdavosi įvairių saugumo priemonių. Pavyzdžiui, per pokalbius telefonu narkotikų pavadinimus pakeisdavo iš anksto sutartais žodžiais, o juos gabendavo ir laikydavo nedideliais kiekiais, buvo įsirengę ne vieną slaptavietę.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kai kurie iš kaltinamųjų ir patys vartojo narkotikus. Kartais, išbandę naują partiją ir nusprendę, kad metamfetaminas geros kokybės, jie į pardavimui skirtus kvaišalus įmaišydavo įvairių priemaišų, kad išeitų daugiau dozių.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?