Iš prekybos kvaišalais uždirbti keli litai neatpirks bausmės

Prekiaudami kvaišalais pasipelnyti sumanę trys jauni šiauliečiai netruko atsidurti teisiamųjų suole. Trečiadienį ši trijulė su dar dviem jau kitais nusikaltimais apkaltintais vaikinais Šiaulių apylinkės teisme išgirdo nuosprendį.

Anksčiau už kitus nusikaltimus jau teistam I.Norkui už grotų teks praleisti 3 metus ir 7 mėnesius.<br>R.Vitkaus nuotr.
Anksčiau už kitus nusikaltimus jau teistam I.Norkui už grotų teks praleisti 3 metus ir 7 mėnesius.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 18, 2015, 12:50 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:36 PM

Kaltu dėl disponavimo narkotinėmis priemonėmis turint tikslą jas platinti pripažintam 21 metų Irmantui Norkui teismas skyrė dvejus su puse metų nelaisvės.

Nors ši bausmė buvo sumažinta trečdaliu, I.Norkaus tai nepaguodė.

Subendrinus už prekybą kvaišalais paskirtą bausmę su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme I.Norkui už grotų teks praleisti 3 metus ir 7 mėnesius.

Nusprendė neatimti laisvės

Už tokį pat nusikaltimą nuteistas 32 metų Paulius Zabiela ir 21 metų Rokas Rudokas kalėjimo išvengs.

Nors už prekybą kvaišalais baudžiama tik laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų, teismas skirdamas bausmę P.Zabielai ir R.Rudokui atsižvelgė į tai, kad abu vaikinai dirba, anksčiau neteisti ir yra gerai charakterizuojami.

Teismas P.Zabielai ir R.Rudokui apribojo laisvę vieniems metams ir keturiems mėnesiams – naktį abu nuteistieji privalės būti namuose.

Teismas P.Zabielą ir R.Rudoką taip pat įpareigojo tęsti darbą. Be to, abu vaikinai privalės 40 valandų neatlygintinai atidirbti sveikatos priežiūros, globos ar rūpybos įstaigoje.

Atleido nuo baudžiamosios atsakomybės

Kartu su šia trijule teisiamųjų suole atsidūrusiam joniškiečiui 27 metų Mariui Vilkončiui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti teismas skyrė 376 eurų baudą.

O 20 metų Vytautas Vaitekūnas, pas kurį per kratą buvo rastas vienas šovinys ir kuris buvo apkaltintas neteisėtu disponavimu šaudmenimis, nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą. Grupė jaunų šiauliečių į policijos akiratį pateko gavus informacijos apie Šiaulių pietinėje dalyje prie prekybos centrų platinamus kvaišalus.

Operatyvininkų surinkti ir sekant įtariamuosius gauti duomenys šią informaciją patvirtino. Pirkdavo ir parduodavo marihuaną

Sulaikytiems ir kvaišalų prekyba apkaltintiems šiauliečiams buvo inkriminuoti maždaug per pusmetį įvykdyti nusikaltimai.

Nustatyta, kad 2012 metų gruodžio 4 dieną I.Norkus už 70 litų nusipirko 0,698 gramo marihuanos (kanapių ir jų dalių) ir dalį šių kvaišalų pardavė už 40 litų.

Po kelių dienų, gruodžio 10-ąją, I.Norkus iš R.Rudoko įsigijo ne mažiau kaip 2,126 gramo kanapių. Vėliau I.Norkus Aido gatvėje šiuos kvaišalus pardavė už 100 litų.

2013 metų balandžio 20 dieną Gytarių gatvėje I.Norkus kartu su M.Vilkončiumi už 2000 litų nusipirko 80,83 g kanapių. Į narkotinių medžiagų prekybą įsitraukė ir P.Zabiela.

2013 metų gegužės 23 dieną R.Rudokas iš nenustatyto asmens įsigijo ne mažiau kaip 2,2589 gramo kanapių.

Po kelių dienų K.Korsako gatvėje R.Rudokas 0,8335 gramo kvaišalų pardavė už 30 litų. Tą pačią dieną R.Rudokas buvo sulaikytas. Per kratą pas jį buvo rasta 1,4254 g kanapių dalių.

Kišenėje rado vieną šovinį

2013 m. balandžio 20-ąją sulaikant kvaišalų prekeivius buvo patikrintas ir V.Vaitekūnas. Kvaišalų šis vaikinas neturėjo, tačiau per kratą jo kišenėje buvo rastas vienas šovinys.

To pakako, kad šis jaunuolis būtų apkaltintas neteisėtu šaudmens įgijimu, laikymu ir gabenimu.

Į teisiamųjų suolą patekę vaikinai prisipažino įvykdę jiems inkriminuotus nusikaltimus ir gailėjosi, kad nusikalto.

Tai, kad kaltinamieji neneigė savo kaltės, leido pagreitinti teismo procesą – buvo sutrumpintas įrodymų tyrimas.

Iš visų penkių kaltinamųjų anksčiau prieš teismą buvo tekę stoti tik I.Norkui. Šis šiaulietis anksčiau už plėšimą ir vagystes jau buvo teistas tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.