Kūdikio kūno nesurado, bet bausti motiną siūlo

8 metai nelaisvės – tokią bausmę prokuroras prašo skirti plungiškei, kuri slėpė nėštumą, paskui dvi savaites kūdikį laikė šaldiklyje, o galiausiai išmetė į šiukšlių konteinerį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Feb 18, 2015, 7:12 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:48 PM

Kas privertė tris vaikus išauginusią, aplinkinių pavyzdinga laikytą moterį pakelti ranką prieš savo kūdikį?

43 metų Irma Bulvienė aiškina, kad kūdikis gimė šeštąjį nėštumo mėnesį negyvas – ji esą jau dvi savaites nejautė jo judesių. Vaiko atėjimas į pasaulį moterį pribloškęs ir išvedęs iš pusiausvyros.

Moteris pagimdė savo namuose, vonioje, suvyniojusi naujagimį į plastikinį prekybos centro maišelį įdėjo jį į šaldiklį, o kai atvažiavo mašina surinkti šiukšlių, išmetė jį į konteinerį.

Prokuroro manymu, vaiko nužudymas buvo planuojamas iš anksto – besilaukiančioji slėpė nėštumą nuo artimųjų ir bendradarbių, nesilankė pas gydytojus.

Pasak kaltinamosios advokato Edvardo Staponkaus, moteris nesirengė žudyti kūdikio: prieš pastodama ji vartojo vaistus nuo depresijos, o kai suvokė, kad laukiasi, jų nebegėrė, nes nenorėjo pakenkti vaisiui.

O naujieną apie į pasaulį ateinantį kūdikį ji esą būtų pranešusi namiškiams per jauniausios dukros 18-ąjį gimtadienį birželį. Bet jis gimė balandį.

I.Burvienė dirbo „Vičiūnų“ grupės įmonėje Plungėje darbininke. Balandį ji dviem savaitėms išėjo atostogų. Į teismą liudyti iškviestos jos buvusios bendradarbės iki šiol negali patikėti tuo, kas nutiko.

„Pastebėjome, kad ji buvo papilnėjusi, o po atostogų grįžo vėl liekna. Ir elgesys šiek tiek pasikeitė – prieš išeidama atostogauti buvo tapusi uždaroka, grįžo tarsi ir pralinksmėjusi. Pasvarstydavome, kas Irmai nutiko – gal susirgo kokia liga, gal šiaip sustambėjo, gal laukiasi“, – pasakojo viena moteris.

Apie įtarimus policijai pranešė anonimas. I.Burvienė buvo sulaikyta dešimčiai dienų. Paaiškėjo, kad moteris iš tikrųjų neseniai pagimdė, o kūdikio nėra.

Dėl šios priežasties strigo ikiteisminis tyrimas. Moteris prisipažino maždaug dvi savaites savo kūdikio lavonėlį laikiusi šaldiklyje, o paskui išmetusi į šiukšlyną.

Tuomet į darbą kibo penkiolika Plungės policijos pareigūnų. Jie tris dienas nesėkmingai bandė rasti kūdikio palaikus Jėrubaičių sąvartyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.