Teisme – politikui Vitui Matuzui nemaloni akistata

Teisiamųjų suole atsidūręs buvęs Seimo narys ir buvęs Panevėžio meras

V.Matuzas teisme turėjo klausytis nepalankių liudijimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Matuzas teisme turėjo klausytis nepalankių liudijimų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 18, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:18 PM

Buvusiam Seimo nariui pareikšti kaltinimai dėl to, jog iš šio fondo galimai pasisavino labdarai skirtus 58 tūkstančius litų. Byloje teigiama, kad fondą „Paramos iniciatyvos“ iš tiesų įkūrė ir jam vadovavo V.Matuzas, bet kaip Seimo narys jis to padaryti negalėjo, todėl fondas buvo įregistruotas E.Babensko vardu.

Apie tai, kad labdarai skirti pinigai atsidurdavo pas įtakingą konservatorių, E.Babenskas drąsiai pasakojo ikiteisminio tyrimo metu ir dėl to išvengė baudžiamosios bylos.

Tyrimo metu net devynis kartus apklaustas E.Babenskas teisme išvydęs V.Matuzą sunkiai rinko žodžius.

Teisėjui daugybę kartų teko užduoti tą patį klausimą: „Kaip pinigai atsidūrė jūsų sąskaitoje ir kur jie iš ten dingo?“ „Atidaviau V.Matuzui“, – kiek patylėjęs ištarė E.Babenskas. Vėliau verslininkas ne kartą pakartojo: „Aš vykdžiau jo nurodymus.“ Jis tikino, jog Seimo nariui pinigus perduodavo kavinėse, politiko automobilyje.

Bylos duomenimis, į asmeninę E.Babensko banko sąskaitą buvo pervesta 45 780 tūkstančių litų, iš jų 26 400 litų fondui negrąžinta. Dar dalis fondui paaukotų pinigų buvo pervesta ir išgryninta iš viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“ sąskaitos. Šiai mokyklose įvairius renginius rengusiai viešajai įstaigai taip pat vadovavo E.Babenskas.

V.Matuzas užduoti klausimų buvusiam bendražygiui E.Babenskui nespėjo. Jo apklausai neužteko pusės dienos, todėl ji bus tęsiama kitame posėdyje.

V.Matuzas jam pateiktus kaltinimus neigia. Jis tikino, jog jo fondo veikla buvo skaidri, jis niekada nesisavino fondo pinigų, nepervedinėjo jų į savo sąskaitą, o paties fondo veiklos niekada nesiejo su savo vardu ir pavarde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.