KET pažeidėjo kyšis pareigūnams – nemokamas poilsis Palangoje

Dėl greičio viršijimo Telšių rajone sustabdytas vyras pareigūnams pareigūnams pasiūlė neįprastą kyšį – nemokamą poilsį Palangoje. Pareigūnai pasiūlymu nesusigundė.

Pažeidėjo automobilis skriejo 123 km/val. greičiu, nors toje vietoje leidžiamas tik 70 km/val. greitis.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Pažeidėjo automobilis skriejo 123 km/val. greičiu, nors toje vietoje leidžiamas tik 70 km/val. greitis.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 12:03 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:01 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 15 val. 30 min. Telšių r., Gaudikaičių kaime, vyras (gim. 1963 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už leistino greičio viršijimą, Telšių apskrities VPK Kelių patrulių būrio vadui ir vyresniajam patruliui siūlė kyšį – pailsėti Palangoje be atlygio.

Pareigūnai nemokamu poilsiu nesusidomėjo. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Telšių apskrities VPK praneša, kad vyras įkliuvo po to, kai juo susidomėjo tarnybiniu be skiriamųjų ženklų automobiliu patruliavę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai. Jų dėmesį patraukė dideliu greičiu juos aplenkęs apynaujis BMW 730.

Pradėję važiuoti jam iš paskos, pareigūnai užfiksavo 123 km/val. greitį, nors tame kelio ruože leidžiama važiuoti 70 km/val. greičiu.

Sustabdžius minėtą 2010 metų laidos BMW, paaiškėjo, kad už jo vairo sėdėjo 52-iejų metų Kretingos r. gyventojas.

Leistiną važiavimo greitį viršijęs 53 km/val., vyras užsitraukė administracinę baudą, kuri siekia nuo 289 iki 434 eurų. Be to, teismas spręs dėl teisės vairuoti transporto priemones atėmimo nuo 1 iki 6 mėnesių.

Siekdamas išvengti gresiančios nuobaudos, pajūrio gyventojas tarnybiniame automobilyje su Žemaitijos sostinės pareigūnais užmezgė pokalbį, prašydamas jų „susitarti“. Iš piniginės išsitraukęs popierinių banknotų krūvelę, vyras, laikydamas juos kumštyje, vis siūlė pinigus ir bandė juos padėti pareigūnui ant kelių.

Įspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę dėl valstybės tarnautojų papirkimo, pažeidėjas nesiliovė ir toliau pareigūnų prašė nerašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo. Matydamas, kad pareigūnai nesigundo jo siūlomais pinigais, vyras pradėjo kalbėti apie atostogas Palangoje ir jį sustabdžiusiems pareigūnams pažadėjo visas sąlygas nemokamam poilsiui prie jūros.

Nesusigundę ir šiuo pasiūlymu, pareigūnai apie bandymo papirkti atvejį informavo kolegas iš Telšių apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus ir piliečio atžvilgiu pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo. 

Už neteisėtus veiksmus bandant papirkti policijos pareigūnus, pilietis atsakys dvigubai – jo atžvilgiu ne tik surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, bet ir laukia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.