Dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį aiškinasi dešimtmetis

Sekmadienį prieš vidurdienį „Aro“ pareigūnai ir specialiosios tarnybos skubėjo į Klaipėdos prieigose esantį oro uostą. Paaiškėjo, kad juos ant kojų sukėlė pajuokauti sumanęs dešimtmetis. Pirmadienį jį apklausė pareigūnai.

Policija dėl melagingo pranešimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Policija dėl melagingo pranešimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 23, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:07 PM

Bendrasis pagalbos centras skambučio apie pavojų sulaukė vakar 10 val. 57 minutės. Skambinęs asmuo pranešė, kad Klaipėdos rajone, Dirvupių kaime, esančiame oro uoste padėtas sprogmuo. Apžiūrėjus oro uosto teritoriją nieko nerasta. Iškvietimas buvo melagingas.

Nustatyta, kad BPC skambino Švėkšnos specialiojo ugdymo centro dešimtmetis globotinis. Pas jį pareigūnai rado telefoną, iš kurio buvo skambinta.

Pareigūnai buvo priblokšti – tai buvo ne vienintelis skambutis. Iš viso į BPC nuo vasario 19 iki 22 dienos skambinta 23 kartus.

Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę, jei dėl to buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Dešimtmetis buvo apklaustas.

Paaiškėjo, kad jis tik visai neseniai, po žiemos atostogų, įgijo telefoną – jį jam padovanojo globėjai.

Sveikatos problemų turintis vaikas suvokė, kad trukdo pareigūnų darbą, pripažino, kad šitaip tiesiog išdykavo. Jis linksminosi kartu su pora metų vyresniu bičiuliu.

Berniukas nesugebėjo išsaugoti paslapties ir šiandien jau buvo prasitaręs bendraamžiams apie savo nuotykius. Ugdymo centre besiaiškinant įvykio aplinkybes atvyko policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.