Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi – 4,5 tūkst. eurų bauda

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio inspektorei S.G., kuri buvo kaltinama tyčia piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi – puspenkto tūkstančio eurų bauda.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi – puspenkto tūkstančio eurų bauda.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-23 11:18, atnaujinta 2018-01-12 14:22

Kaip rašoma teismo pranešime, bylos duomenimis, S.G., tikrindama jai pateiktas tranzitines deklaracijas, matė, kad jose nurodyti ne tie automobiliai, kurie tuo metu buvo muitinės poste (arba jų visai nebuvo) ir deklaracijos visiškai neužpildytos.

Nustatyta, kad ji sistemingai netikrino deklaracijose nurodytų prekių, suprasdama, kad tos prekės realiai iš Lietuvos neišvežamos.

S.G. vienuolika kartų į kompiuterinę programą įvedė melagingus duomenis, jog dokumentus ir prekes patikrino.

Kadangi prekės iš Lietuvos nebuvo išvežtos, į valstybės biudžetą išvengta sumokėti muito mokestį, siekiantį apie 153 tūkst. litų ( 44 tūkst. 601 eurų).

Nuosprendyje pabrėžiama, kad šiais nusikalstamais veiksmais S.G. ne tik diskreditavo muitinės pareigūno vardą, sumenkino institucijos įvaizdį, bet ir nevykdė kontrabandos bei muitų taisyklių pažeidimų prevencijos.

S.G. neprisipažino dėl jai pareikštų kaltinimų. Aiškino, kad klaidų galėjo įsivelti dėl per didelio darbo krūvio, kadangi dirbo pamainomis, tačiau teismui negalėjo paaiškinti, kodėl didelis darbo krūvis trukdė sistemingai jai atlikti pareigas tikrinant tik vieno siuntėjo tranzito deklaracijas.

S.G. praeityje neteista, nusikaltimą padarė veikdama netiesiogiai tyčia, po nusikaltimo padarymo pakartotinai nenusikalto, todėl teismas kaltinamajai skyrė su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę – 4 tūkst. 519 eurų baudą.

Baudą S.G. turės sumokėti per pusmetį.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.