Kaune demaskuota nelegali degalinė

Kaune, Vilijampolės rajone policijos pareigūnai aptiko nelegalią degalinę ir daugiau kaip 2 tonas dyzelino. Savininkė paaiškino degalų įsigijusi savo reikmėms.

Kaunietei priklausančioje patalpoje aptikta 2,3 tonos dyzelino.<br>Kauno AVPK nuotr.
Kaunietei priklausančioje patalpoje aptikta 2,3 tonos dyzelino.<br>Kauno AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 4:46 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:38 AM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, 45 metų moteriai priklausančiame garaže rado talpyklas su skysčiu, skleidžiančiu dyzelino kvapą, bei įrangą reikalingą degalams perpilti su skaitliuku.

Šeimininkė paaiškino, kad daugiau nei 2 tonas dyzelino garaže laiko savo reikmėms.

Pareigūnai garaže rado 1 000, 200 litrų ir mažesnės talpos talpyklas dalinai pripildytas, kaip įtariama, dyzelinu. Iš viso rasta ir paimta apie 2 300 litrų dyzelino bei degalų pilstymo įranga.

Kauno apskr. VPK pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 1632 straipsnio 4 dalį.

Jame numatyta, kad akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt minimalių gyvenimo lygių (MGL), – užtraukia baudą nuo dviejų tūkstančių aštuonių šimtų devyniasdešimt šešių iki penkių tūkstančių septynių šimtų devyniasdešimt dviejų eurų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Kauno policija primena, kad akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos kontrolė išlieka prioritetine, kasmet įtraukiama į veiklos planus, todėl ir toliau bus kryptingai dirbama šia linkme, fiksuojant daromus teisės pažeidimus ar nusikaltimus, realizuojant tiek žvalgybinę, tiek gaunamą žodinę ar rašytinę pasitikėjimo informaciją iš bendruomenės narių.

Apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.