Automobilių prekeivį telšiškis įdavė policijai

Artėjant pavasariui telšiškio noras įsigyti naują automobilį ir lėkti su vėjeliu nuėjo šuniui ant uodegos.

Automobilių prekeivį telšiškis įdavė policijai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Automobilių prekeivį telšiškis įdavė policijai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2015-02-26 10:09, atnaujinta 2018-01-12 06:28

Internetiniame skelbimų puslapyje autoplius.lt 50 metų vyras išsirinko patinkantį automobilį. 2006 metų laidos „Subaru“ buvo parduodamas už 3100 eurų.

Bylos duomenimis, sausio 14 d., apie 12 val., telšiškis pardavėjui į jo nurodytą sąskaitą pervedė 500 eurų avansą ir nekantriai laukė, kol gražuolė keturratė bus pargabentą į Lietuvą. Mat pardavėjas vilnietis patikino, kad aštuonerių metų senumo „Subaru“ Lietuvoje nevažinėta – bus pargabenta iš Italijos.

Tiesa, pasak Telšių policijos, pirkėjas žinojo, kad perka automobilį po avarijos. Be to, skelbime pateiktose nuotraukose matyti, kad mašina šiek tiek apdaužyta. Nuotraukas turi ir teisėsaugininkai.

Automobiliui pasiekus Lietuvą, žemaitis apžiūrėjo išsvajotąjį „Subaru“ ir pasipiktino.

„Automobilis sudaužytas daugiau negu tikėjausi, atiduok avansą“, – be užuolankų telšiškis pareiškė vilniečiui.

Automobilių prekeivis, galima sakyti, pasitaikė nesupratingas – atsisakė grąžinti avansą motyvuodamas tuo, kad gavęs dalį pinigų mašiną specialiai laikė, neva ją seniai būtų nupirkęs kitas pirkėjas. Žodžiu, prarado laiką, patyrė neturtinę ir turtinę žalą, todėl užstato nesiruošia atiduoti.

Nusivylęs pirkėjas nusprendė šito reikalo taip nepalikti ir kreipėsi į teisėsaugą. Šią savaitę Telšių policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Šioje istorijoje gali būti sunku atrasti, kuris – pardavėjas ar pirkėjas – teisus. Juk vis dėlto pirkėjas buvo informuotas, kad parduodamas automobilis aplamdytas.

Jeigu tyrimo metu paaiškėtų, kad automobilį pardavinėjęs asmuo tikrai sukčiavo, jam grėstų viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Be to, teisėsaugininkai turėtų susidomėti automobilio prekeivio veikla – mat dažniausiai iš užsienio pargabenami automobiliai parduodami klastojant dokumentus: nurodant netikras pinigų sumas ir taip surašant popierius, kad atrodytų, jog pirkėjas pats vyko į užsienį.

Tarpininkas dažniausiai automobilio pardavimo-pirkimo sutartyje iš viso nefigūruoja. Taip valstybė praranda milžiniškas sumas mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.