Naktį Palangoje triukšmavusios moters kaltę patvirtino 2 teismai

Jau du teismai patvirtino, kad naktį Palangoje triukšmavusi, o vėliau pareigūnams pasipriešinusi moteris yra neteisi.

Jau du teismai patvirtino, kad naktį Palangoje triukšmavusi, o vėliau pareigūnams pasipriešinusi moteris yra neteisi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Jau du teismai patvirtino, kad naktį Palangoje triukšmavusi, o vėliau pareigūnams pasipriešinusi moteris yra neteisi.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:16 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, pernai liepos 19 d. naktį, V.Lekstutienė, būdama neblaivi (1,63 prom.) Palangoje, J.Piktuižio g. esančio namo kieme, garsiai kalbėjo, šūkavo, įspėjus ją dėl triukšmo, policijos pareigūnus iškeikė necenzūriniais žodžiais, apstumdė juos.

Pasitelkusi „Lietuvos ryto" televizijos laidos „Patriotai“ žurnalistus, moteris viešai apkaltino pareigūnus dėl neteisėtų veiksmų, o savo kaltės dėl padarytų administracinių teisės pažeidimų nepripažino.

V.Lekstutienė teigė, kad nakties metu netriukšmavo, policijos pareigūnams nesipriešino, necenzūrinių žodžių nevartojo ir vykdė pareigūnų reikalavimus. Ji skundėsi, kad pareigūnai neadekvačiai naudojo jėgą, sulaikydami ją elgėsi neteisėtai ir pažeidė jų veiklą reglamentuojančius teisės aktus bei jos teises ir teisėtus interesus.

Palangos miesto apylinkės teismas 2014 m. gruodžio 1 d. nutarimu V.Lekstutienę pripažino kalta dėl viešosios rimties trikdymo ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams bei jų teisėtų reikalavimų nevykdymo. Palangiškė, pateikdama priešingą savo įvykio versiją, pirmosios instancijos teismo nutarimą apskundė Klaipėdos apygardos teismui, kuris 2015 m. vasario 17 d. nutartimi jos skundo netenkino ir paliko galioti Palangos miesto apylinkės teismo nutarimu paskirtą administracinę nuobaudą – 87 eurų baudą.

Apygardos teismas, įvertinęs byloje surinktus įrodymus, konstatavo, kad V.Lekstutienė pagrįstai yra nubausta už viešosios rimties trikdymą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams bei jų teisėtų reikalavimų nevykdymą. Jos kaltė padarius šiuos teisės pažeidimus yra įrodyta visiškai.

Teismas konstatavo, kad policijos pareigūnai šiuo atveju vykdė savo tarnybines funkcijas ir elgėsi jiems įstatymų nustatytose ribose. Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.