Draugiški kontrabandininkai cigaretes slėpė padangose

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Medininkų kelio poste įkliuvo trys kontrabandą gabenantys jaunuoliai. Iš Baltarusijos atvykę vyrai dėl slėptuvės padangose neišsidavė, tačiau ją aptikus padėjo išardyti.

Draugiški kontrabandininkai padėjo muitininkams ardyti automobilį.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Draugiški kontrabandininkai padėjo muitininkams ardyti automobilį.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2015, 10:27 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:49 AM

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, beveik vidurnaktį žaliuoju kanalu į postą automobiliu „Seat Toledo“ atvykę jaunuoliai žodžiu deklaravo, kad neviršija leistino įvežti prekių kiekio. Čia pat pridūrė, kad verslo reikalais vyksta į Lenkiją. Tai, kad trys jaunuoliai ne pačiu naujausiu automobiliu naktį iš Baltarusijos į Lenkiją vyksta verslo reikalais, muitinės inspektoriui pasirodė kiek įtartina.

Patikrinęs automobilio saloną pareigūnas tarp ant galinės sėdynės sumestų striukių bei megztinių rado 8 blokus cigarečių. Aptikus nedeklaruotas akcizines prekes „Seat“ nusiųstas į tikrinimo angarą detaliai patikrinti. Toks muitinės pareigūno sprendimas jaunuolius privertė sunerimti, nes, kaip patys neslėpė, to nesitikėjo.

Mobiliąja rentgeno kontrolės sistema buvo nustatyta, kad nedeklaruotos prekės slepiamos automobilio padangose. Tam išaiškėjus jauni baltarusiai tik skėsčiojo rankomis, atseit „muitinė loterijoje laimėjo“.

Ėmus ardyti slėptuvę, draugiškai nusiteikę vyrukai, kad procesas būtų greičiau baigtas, patys padėjo ir pakelti automobilį, ir pjauti padangas. Darbuojantis jaunuoliams buvo paaiškinta, kad šiuo atveju laimi patirtis.

Padangose rasta dar 100 blokų įvairių pavadinimų cigarečių: „NZ Gold“, „Minsk 5“, „Queen Charm“ ir kt. Jos ir automobilis sulaikyti, vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Pareigūnų manymu, padangos buvo uždėtos prieš kertant Baltarusijos ir Lietuvos sieną ir būtų pakeistos išvažiavus iš posto, mat su tokiu kiekiu cigarečių padangose įmanoma važiuoti tik apie 50 km/val. greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.