Skendusios mergaitės byla: „Vichy“ parko darbuotoja išteisinta

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis Svetlanai Ruseckienei (gimusi 1962 m.), kuri buvo kaltinama netinkamu savo tarnybinių pareigų atlikimu ir žmogaus sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo, pažeidžiant specialaus elgesio saugumo taisykles. Moteris išteisinta.

Skendusios mergaitės byla: „Vichy“ parko darbuotoja Svetlana Ruseckienė išteisinta.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvi nuotr.
Skendusios mergaitės byla: „Vichy“ parko darbuotoja Svetlana Ruseckienė išteisinta.<br>M.Juknevičiūtės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:00 PM

Kaip rašoma teismo pranešime, civilinis ieškinys atitinkamai nenagrinėtas.

Teismas nutarė, kad S.Ruseckienė negali būti kaltinama tarnybinių pareigų neatlikimu, nes ji nėra valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo. Ji neturėjo tokių reikšmingų administracinių įgaliojimų, be to, jos funkcijos buvo skirtos užtikrinti ne viešąjį, o privataus juridinio asmens interesą. Todėl už šį kaltinimą baudžiamoji atsakomybė kaltinamajai negalima.

Dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo moteris išteisinta, nes jos valymo sutarties su vandens parku nuostatos yra bendro pobūdžio ir negali būti pripažintos specialiomis elgesio saugumo taisyklėmis. Nuostatos susijusios su paslaugų kokybe, o ne su darbo saugumo reikalavimais. Todėl kaltinamoji nebuvo atsakinga už saugumo užtikrinimą, be to, teismas neįžvelgė jos neatsargios kaltės vykdant pareigas.

Teismo vertinimu, nelaimingo atsitikimo kilimą lėmė visas kompleksas nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių, tarp jų ir UAB „Vandens parkas“ ir UAB „Mano būstas“ atsakingų asmenų veiksmai.

S.Ruseckienė 2013 metų rugpjūčio mėnesį nurodė vandens parko valytojams nuimti vandens atrakciono „Kanojų upė“ dvejas apsaugines groteles, kurios dengė vandens įtraukimo cirkuliacines angas. Būdama atsakinga už atliekamų valymo darbų įvykdymą ir kokybę, ji nenumatė, kad neuždengtos angos gali kelti pavojų vandens parko lankytojams.

2013-ųjų rugpjūčio 17 dieną į vieną iš cirkuliacinių angų buvo įtraukta mažametė parko lankytoja, kuri patyrė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.