Šiaulių universiteto Botanikos sode buvo auginamos kanapės?

Šiaulių universiteto Botanikos sodas atsidūrė su kvaišalų platintojais kovojančių Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje.

Sulaikyti studentai tvirtino, kad kanapių rado Šiaulių botanikos sode.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Sulaikyti studentai tvirtino, kad kanapių rado Šiaulių botanikos sode.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 6, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:12 PM

Pareigūnai įtarė, kad šiame sode buvo auginamos kanapės, kuriomis svaiginosi čia praktiką atlikę studentai.

Gegužės 5 dieną Šiaulių policijos patruliai sulaikė du nuo narkotinių medžiagų apsvaigusius jaunuolius.

Apie 15 valandą policijai buvo pranešta, kad prie Talkšos ežero du agresyviai nusiteikę vaikinai užkabinėja praeivius ir, mėtydami akmenimis, niokoja pakrantėje stovinčią „Lapės“ skulptūrą.

Įvykio vietoje patruliai sulaikė 22 ir 23 metų studentus.

Kilus įtarimui, kad jaunuoliai yra apsvaigę nuo kvaišalų, jie buvo nuvežti į ligoninę patikrinti, ar nėra apsvaigę nuo narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Medikai patvirtino, kad jaunuoliai yra vartoję kvaišalų. Per apžiūrą jų kišenėse buvo rasti du maišeliai su žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapėmis.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėję pareigūnai abu vaikinus uždarė į areštinę.

Kriminalistus nustebino sulaikytųjų nurodyta kanapių įsigijimo vieta – Šiaulių universiteto botanikos sodas.

Sulaikytieji tvirtino, kad jie botanikos sode atlieka praktiką, o viena diena buvo skirta susipažinti su kanapių bei aguonų auginimo ypatumais ir jų panaudojimo galimybėmis.

Biologijos dirbtuvėse studentams buvo sudaryta galimybė šiuos augalus pasėti, stebėti, kokiomis sąlygomis auga jau anksčiau pasėtieji, spausti kanapių aliejų, ir... iš džiovintų kanapių susisukti suktinę. Pasinaudoję dėstytojos užimtumu, anot sulaikytųjų, žiupsnelį žolės jie pasiėmė su savimi.

Nuvykę į Šiaulių universiteto botanikos sodą pareigūnai po uždaro tipo pavėsine rado Biologijos dirbtuves, kur vazonuose augo į kanapes panašūs augalai.

Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė pareigūnams tvirtino, kad vazonuose auga ne kanapės, o kleomės arba voro gėlės, kurios labai panašios į kanapes.

Toks direktorė paaiškinimas kriminalistų neįtikino.

Dėl neteisėto kanapių auginimo ir jų perdirbimo ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai užplombavo Biologijos dirbtuves ir tęsė Botanikos sodo teritorijos apžiūrą, siekdami nustatyti, ar kitose jo vietose neauginama daugiau draudžiamų augalų (kanapių ir aliejinių aguonų). „Oficialiai pareiškiame, kad mūsų Botanikos sode kanapės neauginamos. Policijos pareigūnai jomis palaikė kleomes, kurių išvaizda primena kanapes. Esame abstulbinti policijos pareigūnų kategoriškumu ir elgesiu“, – sakė pareigūnų veiksmų nustebinta Botanikos sodo direktorė A.Klimienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.