15-mečio pagrobimas užminė mįslių

15-metis buvo pagrobtas gatvėje ar tapo bendrininku nusikaltėlių, bandžiusių išvilioti iš jo tėvų 50 000 eurų? Kauno pareigūnai įtaria, jog nepilnametis jiems nesako visos tiesos.

Jei pasitvirtins, kad nusikaltimas nebuvo išgalvotas, 15-mečio skriaudėjams gresia iki 8 metų nelaisvės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Jei pasitvirtins, kad nusikaltimas nebuvo išgalvotas, 15-mečio skriaudėjams gresia iki 8 metų nelaisvės.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys („Lietuvos rytas“)

2015-05-07 09:13, atnaujinta 2018-01-04 17:32

Karmėlavoje (Kauno r.) gyvenantis nepilnametis antradienio popietę grįžo iš pamokų, o po to išvyko su draugu į Kauną apsipirkti.

15-metis pasakojo, kad gatvėje prie jų staiga privažiavo „Volkswagen Golf“, kuriame sėdėjo trys 17–19 metų jaunuoliai. Užpuolikai čiupę paauglį už pečių ir įgrūdę į automobilį.

Nusikaltėliai norėję įsodinti ir jo bičiulį, tačiau jis pabėgo.

Automobilyje paauglys sulaukęs grasinimų nužudyti, jei nesumokės 50 tūkst. eurų išpirkos.

Paauglio draugas paskambino jo motinai ir pranešė apie pagrobimą.

Moteris iškart kreipėsi į policiją. Maždaug po 15 minučių trys pagrobėjai atvyko į jos namus su sūnumi, kurio veidas buvo sumuštas. Jaunuoliai pareikalavo tučtuojau duoti pinigus.

Tuo metu pasirodė policijos pareigūnai ir sulaikė pinigų reikalavusius 17-metį ir du 19-mečius. Jiems pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo.

Per nukentėjusiojo apklausą paaiškėjo, kad jis pagrobėjus iš matymo pažįsta, nors iš pradžių teigė juos matantis pirmą kartą.

Neatmetama, kad 15-metis apmulkino ir tėvus, ir draugą, su kuriuo buvo išvykęs į miestą apsipirkti. Paauglys galėjo veikti kartu su nusikaltėliais ir dalyvauti suvaidintame pagrobime.

Vaikino šeima yra pasiturinti. Manoma, jog įbauginti jo tėvai galėjo per dieną surinkti reikalaujamą sumą.

Du reketu įtariami jaunuoliai anksčiau yra teisti už vagystes, tačiau nepriklauso nusikaltėlių gaujoms.

Jei pasitvirtins, kad nusikaltimas nebuvo išgalvotas, 15-mečio skriaudėjams gresia iki 8 metų nelaisvės.

Vaidino aukas

2015-ųjų vasarį siuntų pristatymo tarnyboje latvis pranešė policijai, kad kelyje Kaunas–Vandžiogala sustojo pavežti pakeleivio, tačiau prie mikroautobuso „Mercedes-Benz“ pribėgo dar trys vyrai ir atėmė daugiau nei tūkstantį išmaniųjų telefonų.

Kriminalistai demaskavo kurjerį ir jo bendrininkus, pasisavinusius 1009 telefonus, kurių vertė – pusė milijono eurų.

2013 m. kovą Raseinių rajone automobilį „Citroën Jumper“ vairavęs E.A. pranešė policijai, kad jam kelią užblokavo „Audi A4“. Du plėšikai iš „Citroën“ vairuotojo neva atėmė 18 tūkst. litų.

Paaiškėjo, kad E.A. tą pačią dieną buvo pardavęs bendrovei, kurioje dirbo, priklausantį žemės ūkio įrenginį. Jis su draugais nutarė suvaidinti auką ir pasisavinti pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.