Ieškojo vagies – rado ir sukčių

Per kelias valandas dviguba sėkme Alytaus apskrities policijos komisariatui baigėsi pagalbos prašymas visuomenei padėti atpažinti ir surasti vyrą, kuris pavogė iš parduotuvės Alytuje, Vilties gatvėje, du butelius degtinės.

D.Šimkui užteko išmonės sugalvoti dar daugiau sukčiavimo būdų.
D.Šimkui užteko išmonės sugalvoti dar daugiau sukčiavimo būdų.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

May 8, 2015, 7:29 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:48 AM

Vaizdo kameros nufilmavo, kaip balandžio 21 dienos pavakare vagis pačiupo nuo lentynos šiuos butelius, paslėpė po striuke ir sparčiai išėjo iš parduotuvės. Šis įrašas ir nuotraukos buvo išplatinti internete naujienų portaluose.

„Žmonės pasirodė labai pilietiški. Labai greit telefonu sulaukėme skambučio, kas šis vyras ir kur jį galima būtų rasti. Netrukus pareigūnai įtariamąjį vagyste sulaikė mieste. Paaiškėjo, kad jo jau daugiau kaip mėnesį ieško ir Jonavos rajono apylinkės komisariatas, nes slapstosi nuo teismo“, -- sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė.

Keturiasdešimtmečiui Donatui Šimkui Jonavos rajono policijos komisariatas yra pareiškęs įtarimus sukčiavimu, o perdavus bylą teismui, jis pasislėpė.

D.Šimkus iš patiklių gyventojų išviliodavo pinigus SMS žinutėmis ir telefonu prisistatinėdamas loterijų organizatoriumi ir valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotoju.

Sukčius pranešdavo, kad žmogus prekybos centre laimėjo labai vertingą daiktą ar didelę sumą pinigų, bet laimėjimą galės atsiimti tik pervedęs į jo nurodytą VMI sąskaitą už tai nustatytą mokestį.

D.Šimkui užteko išmonės sugalvoti dar daugiau sukčiavimo būdų – net ir tiesiogiai susitikdavo su nužiūrėta auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.