Paauglio išdaiga tėvams skaudžiai kirto per kišenę

Sunkvežimį su šiaudais padegusio 15-mečio tėvai turėjo parduoti žemės sklypą, kad atlygintų sūnaus padarytus nuostolius. Nukentėjusi bendrovė atleido paaugliui, o teismas nutraukė baudžiamąją bylą.

Liepsnos pavertė pelenais sunkvežimyje buvusias 12 tonų presuotų šiaudų.
Liepsnos pavertė pelenais sunkvežimyje buvusias 12 tonų presuotų šiaudų.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

May 8, 2015, 7:55 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:46 PM

Praėjusių metų balandį Panevėžio rajono Krekenavos miestelyje prie parduotuvės kilo gaisras: staiga pradėjo liepsnoti sunkvežimyje sukrauti presuoti šiaudai. Arčiau esantys žmonės puolė gesinti ugnies, iškvietė ugniagesius.

Kol jie atvyko, gaisras spėjo gerokai įsišėlti. Jį užgesinus paaiškėjo, kad sudegė 12 tonų presuotų šiaudų, liepsna visiškai sugadino sunkvežimį.

Nusprendė paišdykauti

Iš karto kilo įtarimų, kad sunkvežimis su šiaudais buvo padegtas. Atsirado liudininkų, mačiusių įvykį. Paaiškėjo, kad gaisrą sukėlė 15-metis moksleivis.

Paauglys su draugais ėjo iš mokyklos. Pamatęs mašiną, pakrautą šiaudų, nusprendė paišdykauti – žiebtuvėliu padegė šiaudus, o kažkas iš draugų ėmė mobiliuoju telefonu filmuoti beįsiplieskiantį gaisrą.

Pamatę, kad ugnis sparčiai plinta, vaikai ėmė ją gesinti. Kai atrodė, kad liepsna nuslopo, staiga ji plykstelėjo iš kitos pusės.

Nuostolis – 10 000 eurų

Kauno rajone esanti bendrovė „Stat Technic“, kuriai priklausė sunkvežimis, patyrė daugiau nei 10 tūkstančių eurų nuostolį. Nedaug trūko, kad nuo liepsnojančio sunkvežimio būtų užsidegusi parduotuvė.

Seniūnijos darbuotojų pastangomis buvo sutvarkyta gaisravietė – miestelio centre liko didžiulė vandeniu sulietų, sudegusių ir pusiau apdegusių šiaudų krūva. Juos išvežė ir gatvę išvalė seniūnijos atsiųsti darbininkai.

Padegėją greitai pričiupo

Krekenavos miestelio paaugliai vieni kitiems rodė į internetą įkeltą vaizdo įrašą apie degantį sunkvežimį. Tiesa, įspūdingo kūrinio režisieriui ir atlikėjui netrukus tapo neramu.

Policijai pradėjus ikiteisminį tyrimą paauglys neslėpdamas papasakojo apie nelemtą nuotykį.

Jis prisipažino padegęs šiaudus ir labai dėl to gailėjosi. Vaiko tėvai – tvarkingi, dirbantys ir turintys šeimos ūkį. Jie pažadėjo atlyginti bent dalį „Stat Technic“ patirtų nuostolių.

Žadėjo parduoti sklypą

Bendrovei priklausantis sunkvežimis sudegė nebepataisomai. Ugnis išvedė iš rikiuotės kabinoje esančią elektroniką. Priekaba buvo restauruota.

„Mes žmogiškai supratome išdykėlio tėvus. Sutikome, kad jie atlygintų ne visą žalą, o tiek, kiek galėjo. Tai buvo 6 tūkstančiai eurų. Žmonės sakė, kad parduos sklypą ir gautus pinigus perduos mums už sudegintą sunkvežimį“, – sakė „Stat Technic“ komercijos direktorė Inga Valiuvienė.

Panevėžio apylinkės teismas neklaužadą atleido nuo atsakomybės, tačiau skyrė jam auklėjamojo poveikio priemones – įspėjimą ir elgesio apribojimą 12 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.