Už vienintelį mirtiną dūrį peiliu – dešimt metų nelaisvės

Už sugyventinio nužudymą vieninteliu peilio dūriu – dešimt metų nelaisvės. Nuosprendis šioje nužudymo byloje buvo perskaitytas penktadienį, tačiau bus pakartotas po penkių dienų, mat į posėdį nebuvo pristatyta teisiamoji.

A.Butkienė tikino nenorėjusi nužudyti buvusio sugyventinio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Butkienė tikino nenorėjusi nužudyti buvusio sugyventinio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 8, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:22 PM

34 metų kretingiškė Aušra Butkienė nagrinėjant bylą Klaipėdos apygardos teisme vis nubraukdavo ašarą. Ji savo kaltę pripažino iš dalies ir gailėjosi dėl to, kas įvyko. Tačiau tai nepadėjo išvengti griežtos bausmės.

Kaltinamosios gynėjas neabejoja, kad šis sprendimas bus skundžiamas.

Tragedijos kaltininkas – alkoholis. Sugyventinių bičiuliai Klaipėdos apygardos teisme kalbėjo, kad pora buvo kaip pora, o visos problemos kildavo išgėrus alkoholio – tuomet iškart prasidėdavo nesutarimai ir konfliktai

Taip nutiko ir pernai gruodžio 18-ąją. A.Butkienė su trejais metais jaunesniu Andriumi Narvilu buvo apsvaigę nuo alkoholio. Tragedija įvyko Kretingoje, Kęstučio gatvės daugiabutyje.

„Vakare man paskambino Andrius ir pakvietė ateiti, sakė turi porą „bambalių“ alaus. Jo telefonas buvo sugedęs, o jam reikėjo pasiskambinti dėl darbo. Sėdėjome prie stalo, atsigėrėme, jie vėl ėmė bartis. Net nekreipiau dėmesio – taip visada. Tai buvo normalu – abu karštakošiai. Ji kažką sakė, prieštaravo, jis uždavė per pakaušį, liepė nepertraukinėti. Jai turbūt trūko kantrybė – čiupo peilį nuo stalo ir iš karto dūrė atbula ranka. Be jokių grasinimų. Įdūrė, ištraukė kruviną peilį ir padėjo ant stalo“, – teisme aiškino poros bičiulis.

Jis pasakojo, kad A.Narvilas išlaikė savo moterį, su kuria kartu gyveno maždaug trejus metus: vyras dirbdavo, iš kaime gyvenančios motinos parveždavo bulvių, kitokių gėrybių. Abu gyveno moters motinos bute.

Pakako vienintelio dūrio į krūtinę. Pažeidus aortą vyras mirtinai nukraujavo ir netrukus mirė. Poros bičiulio iškart iškviesti medikai niekuo nebegalėjo padėti. Nepadėjo ir tai, kad sugyventinė iki atvykstant medikams vykdė jų nurodymus – užspaudė žaizdą rankšluosčiu ir laikė.

Iki šiol neteista A.Butkienė tikino, kad buvusio sugyventinio mirties netroško. Esą ji stovėjo prie stalo ir pajuto, tarsi A.Narvilas rengiasi ją pulti – šis visada kišenėje nešiodavosi lenktinį peiliuką. Tuomet ji neva norėdama apsiginti čiupo pirmą po ranka pasitaikiusį daiktą. Net nepamanė, kad tai – peilis, ir smogė nežiūrėdama atgalia ranka.

O pagrindo baimei esą buvo pakankamai. Tą dieną jis jau buvo pakėlęs prieš ją ranką, grasino. Smurto protrūkių pasitaikydavo ir anksčiau – todėl ji prieš kurį laiką liepė buvusiam sugyventiniui išsikraustyti iš jos buto.

Mirusiojo motina pateikė teismui civilinį ieškinį – ji prašė priteisti beveik 29 tūkst. eurų neturtinės žalos. Teismas šią sumą sumažino iki 20 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.