Per naktį mažiausiai šeši vairuotojai Vilniuje pragėrė teises

Mažiausiai šeši girti vairuotojai, sprukti bandęs motociklininkas ir vienas neblaivus dviratininkas policijai vos per penkias valandas įkliuvo naktį iš penktadienio į šeštadienį sostinėje. Maža to, pareigūnai dar apgynė taksistą nuo visiškai aplinkoje nesiorientuojančio kauniečio, įsivaizduojančio, kad yra Žiežmariuose. Per naktinį reidą užfiksuota ir daugiau smulkesnių pažeidimų.

Per naktį mažiausiai šeši vairuotojai Vilniuje pragėrė vairuotojo pažymėjimus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Per naktį mažiausiai šeši vairuotojai Vilniuje pragėrė vairuotojo pažymėjimus.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 9, 2015, 8:10 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:14 AM

Tokie reidai, per kuriuos siekiama išsiaiškinti girtus vairuotojus, Vilniuje organizuojami nuolat. Savaitgaliais tai jau tapo rutina, tačiau vis tiek vis dar atsiranda vairuotojų, manančių, kad neįklius. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių policijos pareigūnai girtų vairuotojų medžioklę surengė automobilius stabdydami skirtingose miesto vietose.

Patikrinimą pradėję Drujos g., keli policijos ekipažai netrukus persikėlė į Maironio g. ir Išganytojo g. sankryžą. Apie 1 val. 30 min. čia įkliuvo pirma neblaivi vairuotoja. Alkoholio matuoklis parodė, kad BMW vairuotojos organizme yra 0,90 prom. alkoholio.

„Negali būti. Juk išgėriau apie pusę septynių vakaro...“ – stebėjosi moteris.

Išgėręs dviratininkas mynė oranžinį dviratį

Pamatę, kad vyksta reidas, prie policijos pareigūnų prisijungė ir Vilniaus m. savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, tikrinę taksi vairuotojus. Netrukus jiems įkliuvo taksistas, vežantis keleivius išjungęs skaitiklį. Už tai Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai jam surašė protokolą, o policijos pareigūnai dar skyrė baudą ir už tai, kad važiavo neprisisegęs saugos diržo.

„Jau antrą kartą toje pat vietoje jis įkliūva už tuos pačius pažeidimus. Keistai tai atrodo... Juk taksistai per savo radijo stotis vieni kitiems praneša, kur reidas. O jis, net ir girdėdamas tuos pranešimus, vis tiek čia taip atvažiuoja...“ – stebėjosi Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Tuo pat metu pareigūnai atkreipė dėmesį į tamsoje bandantį pasislėpti dviratininką. Policininkams teko jį pasivyti ir pasidomėti, kodėl taip elgiasi. Paaiškėjo, kad oranžinį dviratį minantis devyniolikmetis yra išgėręs. Jam nustatytas 0,52 prom. girtumas.

Jaunuoliui skirtas administracinis nurodymas sumokėti 43 eurų baudą.

Nestojo motociklas

Paryčiais girti vairuotojai vienas po kito patys pradėjo važiuoti pareigūnams į rankas. Vos pradėjus stabdyti automobilius Ukmergės g., kylant į vadinamąjį Šeškinės kalną, čia iš karto įkliuvo automobiliu „Mitsubishi“ merginą vežantis jaunuolis. Jis pripūtė 1,35 prom.

Parvairuoti vaikino automobilio į namus po kiek laiko atskubėjo jo motina.

Netrukus su drauge važiavusi automobilio „Renault“ vairuotoja pareigūnams patvirtino, kad „iš tiesų gerai jaučiasi“. Ir iš karto pripūtė 0,76 prom.

Moteris labai nustebo, kai išgirdo, kad už tai ne tik reikės sumokėti nemažą baudą, kurią skirs teismas, bet ir kuriam laikui neteks vairuotojo pažymėjimo.

Čia pat apie 4 val. ryto sustabdyto dar vieno vairuotojo organizme alkoholio matuoklis aptiko 1,48 prom. O tuo metu, kai šiam „Peugeot“ vairuotojui buvo rašomas protokolas, per policininkų radijo stotis pasigirdo pranešimas, kad ties Žirmūnais patruliams nestojo motociklininkas, jis bandė pasprukti.

Prasidėjo gaudynės, į jas įsitraukė keli policijos ekipažai. Motociklininkas dideliu greičiu Nemenčinės pl. nuskriejo iš miesto ir netrukus jau buvo Nemenčinėje. Vis dėlto gaudynes jis pralošė. Policininkams motociklininką pavyko sulaikyti Švenčionių g.

Apgynė taksistą nuo girto keleivio

Ukmergės g. stabdant automobilius netikėtai prie pareigūnų privažiavęs sustojo taksi automobilis.

„Gal galite padėti? Nežinau, ką man su juo daryti, kur jį dėti...“ – rodydamas į ant priekinės sėdynės sėdintį ir galvos nenulaikantį keleivį sakė taksistas.

Pasak vairuotojo, jis vežė du keleivius. Sankryžoje sustojus, girtas vyras pats atsidarė automobilio dureles ir įkrito į vidų. Jo iškrapštyti savo jėgomis taksi vairuotojui nepavyko. Per radijo stotį išgirdęs kitų taksistų pokalbius, kad mieste vyksta reidas, vairuotojas pasuko iš kelio ir girtą keleivį atvežė policininkams.

Pareigūnams su keleiviu irgi nepavyko susikalbėti. Paklaustas, kas jis toks ir ar suvokia, kur yra, rūpesčių kėlęs vyras tesugebėjo pasakyti, kad gyvena Kaune, o dabar yra Žiežmariuose.

Į Ukmergės g. buvo iškviestas papildomas policijos ekipažas, keleivis šiaip ne taip buvo iškrapštytas iš taksi ir išvežtas nakvoti į policijos komisariatą.

Davė vairuoti girtam ir beteisiam nepažįstamajam

Net ir švintant girti vairuotojai toliau patys važiavo policininkams į rankas. Sustabdyto BMW X5 vairuotojas įpūtė 1,71 prom. Paaiškėjo, kad jis ne tik girtas, bet ir neturi vairuotojo pažymėjimo. Plastikinė kortelė, kurią vyras padavė pareigūnams, tebuvo liudijimas, jog jis Anglijoje lanko vairavimo kursus.

Maža to, iš automobilio išlipęs keleivis pareiškė, kad vyras vairavo ne savo automobilį.

„Čia mano mašina. Mes mieste susipažinom. Jis sakė, kad yra blaivus ir gali vairuoti, todėl ir daviau mašiną. O dabar man jos konfiskavimu grasina. Sudaužysiu jį kaip obuolį. Sakė, kad blaivus. O paskui tik žiūriu, kad promilių pas jį...“ – apmaudą liejo BMW X5 savininkas.

Galiausiai vyras pripažino, kad nepažįstamais žmonėmis pasitikėti negalima. O jį apkvailinusį vairuotoją žadėjo susirasti vėliau ir už naktinį nuotykį pamokyti. Pasak pareigūnų, kadangi vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo, nors ir nebūtinai, teismas automobilį gali konfiskuoti.

Pasiimti BMW X5 po kiek laiko atskubėjo automobilio savininko žmona, vis raminusi į kvailą padėtį patekusį savo besipiktinantį sutuoktinį.

Su klevo lapu, neblaivus ir nepaklusnus

Paskutinis naktį pareigūnams įkliuvęs vairuotojas buvo vos metų vairavimo stažą turintis ir tvarkingai su klevo lapu važinėjantis jaunuolis. Stabdomas policijos jis net nemanė sustoti ir vienodu greičiu mynė greičio pedalą į Šeškinės kalną.

Šokę į savo automobilį policininkai netruko pasivyti „Renault Megane“. Paaiškėjo, kad jau švintant dvi merginas vežęs vaikinas yra neblaivus. Jam nustatytas 0,99 prom. girtumas.

Dabar vaikinui, kaip ir kitiems neblaiviems vairuotojams, teks mokėti didžiulę baudą ir kuriam laikui atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Per šį reidą buvo sustabdyti ir keli vairuotojai, vartoję alkoholį, tačiau leistinos normos neviršiję.

Pareigūnai teigia, kad tokie reidai Vilniuje ir Vilniaus apskrityje bus visą savaitgalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.