Keturiems marijampoliečiams gresia ilgi metai kalėjime

Marijampolės policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo

Keturiems marijampoliečiams už neteisėtą cigarečių gabenimą, laikymą bei realizavimą gresia iki septynerių metų nelaisvės.<br>E.Naikelio nuotr.
Keturiems marijampoliečiams už neteisėtą cigarečių gabenimą, laikymą bei realizavimą gresia iki septynerių metų nelaisvės.<br>E.Naikelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

May 11, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:04 AM

Prieš trejus metus Marijampolės pareigūnai gavo informacijos, jog nuo 2011-ųjų rugpjūčio broliai K., Andrius M. ir Giedrius D. verčiasi neteisėtu cigarečių gabenimu ir jų realizavimu.

ONTS pareigūnai nustatė, jog organizuota grupuotė kitų asmenų vardu įsigydavo automobilių bei radijo stotelių. Pastarąsias įmontuodavo į svetimais vardais registruotas mašinas. Mobiliaisiais telefonais bei radijo stotelėmis šie marijampoliečiai koordinuodavo cigarečių gabenimą bei pardavimą Lenkijos piliečiams.

2012-ųjų balandį grupuotė įsigijo ir į garažą Marijampolėje atsigabeno beveik 14 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis. Jų bendra vertė buvo beveik 96 tūkst. litų.

Rūkalus, sukrautus į Šiauliuose vogtą „Audi S8“ ONTS pareigūnai aptiko kratos metu.

Baudžiamoji byla dėl neteisėto rūkalų gabenimo, laikymo bei realizavimo buvo sujungta su byla dėl didelės vertės turto prievartavimo.

2011-ųjų metų rudenį broliai K., panaudodami smurtą, iš savo pažįstamo R. reikalavo 50 tūkst. litų. Tąsyk buvo kalbama, jog R. su broliais K. kurį laiką vertėsi neteisėta veikla, tačiau vėliau jų keliai išsiskyrė.

Bylos tyrimo metu pareigūnams kilo abejonių dėl nusikalstamos veikos organizatorių – brolių K. – bei jų artimųjų turto.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo. Įtarimų kėlė tai, jog ne vienerius metus broliai K. nedirbo, Darbo biržoje nesiregistravo.

Per kratą Tomo K. namuose buvo rasta ir paimta daiktų, kurių bendra vertė buvo 112 tūkst. litų (per 32 tūkst. eurų).

Šio asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo perduotas teismui.

Kadangi nusikalstamą veiklą vykdžiusių asmenų turtas registruotas jų giminaičių vardu, dėl pastarųjų praturtėjimo irgi atliekamas tyrimas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.