Vagies nesėkmė: lombardo darbuotojas atpažino vogtą grandinėlę

Į kaunietės namus įsibrovęs vagis vertingu grobiu džiaugėsi neilgai – tą pačią dieną jį demaskavo vogtą grandinėlę atpažinęs lombardo darbuotojas.

Įtariamojo namuose policija rado įvairių vogtų daiktų.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Įtariamojo namuose policija rado įvairių vogtų daiktų.<br>Kauno apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-11 16:02, atnaujinta 2018-01-04 06:42

Gegužės 6 d. apie 2.30 val. Kaune, Grigiškių g., namuose, pabudusi 78-erių metų moteris pastebėjo nepažįstamą asmenį, kuris iš karto pasišalino. Apžiūrėjusi namus, moteris pasigedo auksinio laikrodžio (600 eurų vertės) ir anūko auksinės grandinėlės (10 000 eurų vertės). Padaryta 10 600 eurų žala.

Tą pačią dieną į vieną iš lombardų buvo atnešta vogta auksinė grandinėlė. Tačiau lombardo darbuotojas pažinojo minėtos grandinėlės savininką. Todėl paėmęs grandinėlę pasakė, kad ji tikriausiai yra vogta ir jis žino kam ji gali priklausyti.

Atvykęs 1983 m. gimęs grandinėlės savininkas atpažino savo grandinėlę, o vyrą pristatė į policijos komisariatą.

Kriminalistai, siekdami surasti ir pavogtą auksinį laikrodį, 1961 m. gimusio vyro gyvenamojoje vietoje atliko kratą. Laikrodžio pareigūnai nerado, tačiau rado įvairių daiktų, nuo bižuterijos ir juvelyrinių dirbinių iki fotoaparato, planšetinio kompiuterio ir akumuliatorinio gręžtuvo, kurių įsigijimo vyras negalėjo pagrįsti.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 178 str. 3 d. Asmeniui įvykdžiusiam tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Minėto vyro atžvilgiu yra atliekamas ir dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, pagal LR BK 178 str. 2 d., kuriame jis įtariamas vagyste iš buto. Kriminalistai įtaria, kad minėtas asmuo galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, kuomet, tikrinant ar užrakintos butų durys, iš neužrakintų butų pavagiami daugiausia juvelyriniai dirbiniai ir bižuterija. Paskui pavogti daiktai parduodami lombarduose.

Jeigu atpažinote savo daiktus, žinote, kam jie gali priklausyti, ar turite kitos tyrimui reikšmingos informacijos, policija prašo kreiptis į Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnus, tel. (8 37) 30 30 55, 30 33 36, 30 34 50.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.