Sekso paslaugų teikėjos bute – netikėti radiniai

Viena garsiausių Klaipėdos prostitučių, lytines paslaugas vyrams teikianti jau porą dešimtmečių, vėl mina teismo slenkstį. Šįkart ji teisiama už neteisėtą ginklo ir narkotikų laikymą savo bute.

L.Gaubytė prašė skirti švelnesnę bausmę ir pažadėjo mesti prostituciją.<br>A.Pilaitienės nuotr.
L.Gaubytė prašė skirti švelnesnę bausmę ir pažadėjo mesti prostituciją.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

May 12, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:06 AM

37 metų Lina Gaubytė įkliuvo per prevencinį prostitucija įtariamų moterų patikrinimą „Plaštakė“.

Pernai lapkričio viduryje pastebėję skelbimą internete apie uostamiestyje atliekamą erotinį masažą jai paskambino policijos pareigūnai ir pasiprašė į svečius.

Kai vienas jų įėjo į moters butą Taikos prospekte ir sutarė dėl kainos už lytines paslaugas, pasirodė ir kitas.

Moteriai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas už prostituciją.

Ilgai nėjo į apklausas

Virtuvėje sėdintis pareigūnas atidarė ant stalo stovinčią dėžutę, o joje gulėjo dujinis pistoletas. Paskui vienoje virtuvės spintelių rastas visai neslepiamas maišelis su narkotinėmis medžiagomis.

L.Gaubytės niekaip nepavykdavo prisikviesti į apklausas policijoje – vėliau ji aiškindavo, kad sirgo arba kraustėsi į kitą butą.

Moteris pasirodė tik tuomet, kai buvo pagrasinta, kad ją atvesdins policija.

Bandė versti kaltę broliui

Per apklausas L.Gaubytė aiškino, kad niekur neregistruotas dujinis pistoletas – jos brolio, kuris kartais gyvendavo su ja, o kvaišalai guli jau seniai. Irgi brolio.

Kažkada esą ji vartodavo narkotines medžiagas, bet pastaruoju metu šio žalingo įpročio atsisakė, nors į Priklausomybės ligų centro įskaitą įrašyta.

„Ta dėžė ten seniai gulėjo pilna visokių menkniekių – siūlų, užrašų knygelių. Aš jos neatidarinėjau. Kažkada mačiau tą ginklą, bet man jo nereikėjo. Nežinojau, kad dujinį pistoletą reikia registruoti. Aš pusiau rusė – mano mama rusė, žiūriu rusiškus televizijos kanalus“, – puikiai lietuviškai aiškino L.Gaubytė.

Vėliau ji pripažino pirkusi ginklą savigynai iš kažkokio nepažįstamojo, o teisme vėl aiškino, kad pistoletas – brolio. Esą Airijoje nuo teisėsaugos besislapstantis jos brolis paskambino ir liepė neprisiimti svetimos kaltės.

Vengia girtų klientų

Policijos pareigūnai teigė, kad internete šalia jos skelbimų buvo komentarų, jog L.Gaubytė apiplėšinėja klientus.

Apie tai pareigūnams prasitarė ir kitos prostitutės, tai girdėjusios iš savo klientų.

L.Gaubytės namuose rasta ir beisbolo lazda.

Teisėjos paklausta, gal pistoleto ir lazdos prireikė apsiginti nuo agresyvių klientų, kaltinamoji tai neigė: „Kartais ateina tokių, kurie nori mane apiplėšti. Pasitaiko ir agresyvių, nuo kurių reikia apsiginti. Vieną kartą trenkė į veidą. Tačiau baimės nejaučiu, ginklo man nereikia. Stengiuosi girtų ar piktų nepriimti.“

Kaltinamoji turi draugą, kuris ją atlydėjo į teismą. Šis vyras būna jos namuose, o kai pasirodo klientas, išeina į lauką ir laukia jos skambučio – jei kas nors atsitiktų, atskubėtų į pagalbą.

L.Gaubytė ne kartą bausta už prostituciją, jai skirtos piniginės baudos, bet didžioji dalis jų nesumokėta. Moteris pripažino baudas mokanti iš pinigų, gaunamų už seksą.

Per pastarąjį pusmetį moteris teista už bandymą papirkti policijos pareigūną ir heroino laikymą.

Ir žadėjo, ir paverkė

„Ar jūs stengiatės keisti savo gyvenimo būdą?“ – vakar kaltinamosios klausė teisėja Zita Romanovaitė.

„Važiuosiu į reabilitacijos centrą. Kvaišalų nebevartoju, bet psichologinė priklausomybė liko“, – kalbėjo dvidešimt metų su menkomis pertraukomis, kai turėjo sugyventinį, prostitucija užsiimanti klaipėdietė.

„Suprantu, nebe jauna esu – prostitucija nėra pats lengviausias būdas prasimanyti pinigų. Reabilitacijos centre pabandysiu keistis, imtis ko nors nesusijusio su prostitucija – gal vadybos“, – sakė septynias klases tebaigusi moteris.

Prokurorė pasiūlė jai skirti 50 parų arešto. Tai išgirdusi L.Gaubytė apsiverkė ir prašė švelnesnės bausmės.

Vyrus apsvaigindavo ir apiplėšdavo

* 2007 metų birželį Klaipėdos apygardos teisme L.Gaubytei ir metais jaunesnei Aivai Tumėnaitei buvo paskelbtas nuosprendis už tai, kad klofelinu apsvaigindavo ir apvogdavo atsitiktinės meilės ištroškusius vyrus.

* Tuomet penkis kartus teista A.Tumėnaitė nuteista penkeriems, L.Gaubytė – dvejiems metams nelaisvės.

* Visų nusikaltimų scenarijus buvo panašus – nusižiūrėjusios kūniškos meilės ištroškusius vyrus moterys su jais susitikdavo viešbučiuose ar nuomojamuose butuose. Čia toliau būdavo geriami alkoholiniai gėrimai ir vyrai stebėtinai greitai užmigdavo apsvaiginti klofelinu. Prabudę jie neberasdavo nei savo naujųjų bičiulių, nei vertingų daiktų. Nukentėjo ir Lietuvos, ir užsienio piliečiai.

* Teisme moterys tikino klofelino nenaudojusios. Esą kai kurie klientai po lytinių santykių užmigdavo, o pinigų nesumokėdavo. Tuomet jos pasiimdavo maždaug tokios vertės turto, koks mokestis buvo suderėtas.

* Teismo sprendimu moterys turėjo padengti nuskriaustų vyrų patirtus finansinius nuostolius.

* Labiausiai nepasisekė vienam Danijos piliečiui. Apsvaigintas ir savo nuomojamame bute užrakintas vyras šiek tiek atsitokėjęs bandė išlipti per langą trečiajame aukšte, bet iškrito ir užsimušė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.