Svainį peiliu subadžiusiam klaipėdiečiui bausmė nesušvelnėjo

Savo žmonos brolį penkiais peilio dūriais myriop pasiuntęs klaipėdietis už grotų praleis dešimt metų. Lietuvos apeliacinis teismas nepatenkino jo skundo ir nesušvelnino prieš metus paskelbto Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio.

I.Marčenkovas tikino, kad giminaitį nužudė netyčia – gindamasis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
I.Marčenkovas tikino, kad giminaitį nužudė netyčia – gindamasis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 13, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:58 PM

77 metų Ivanas Marčenkovas savo kaltę pripažino iš dalies ir tvirtino, jog svainį nužudė netyčia – gindamasis.

Konfliktas tarp giminaičių kilo 2013-ąjų rugpjūčio 9 d. Klaipėdos rajono Derceklių kaime esančioje sodyboje.

I.Marčenkovas Klaipėdos apygardos teisme pasakojo, kad tuo metu jo žmonos brolis su šeima atostogavo Palangoje ir kelis kartus jam skambino prašydamasis į svečius.

Pagaliau vyrai susitiko Klaipėdos geležinkelio stotyje, nuvažiavo į parduotuvę, nusipirko maisto ir alkoholio.

Atvykę į Derceklius jie susėdo prie stalelio lauke ir šnekučiuodamiesi išgėrė porą butelių alaus.

Šeimininko žmona tuo metu ruošė vakarienę.

Vėliau giminaičiai perėjo prie stipresnių gėrimų – ištuštino du puslitrinius butelius degtinės. Tuomet jie išėjo pasivaikščioti ir pavedžioti šuns.

Grįžę vėl sėdo prie stalo ir prisiminė seną istoriją.

Beveik prieš dešimtmetį I.Marčenkovas su žmona svečiavosi pas jos brolį Kaliningrado srityje, Gurjevsko mieste. Esą šeimininkas su broliu pradėjo mušti klaipėdietį reikalaudami, kad jis priimtų sentikių tikėjimą.

Malšinti aistrų tuomet buvo iškviesta milicija, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Apie tai atsirado straipsnis vietiniame laikraštyje. Jis manė, kad tai mano užsakymas arba aš pats jį parašiau, reikalavo paneigti. Bet aš čia niekuo dėtas.

Paskui lyg ir viskas pasimiršo. O tądien vėl viskas atgijo. Aš aiškinau, kad nieko nerašiau, tačiau manęs jis neklausė: čiupo peilį ir ruošėsi man durti. Smūgį atmušiau, bet jis man sužalojo ausį“, – aiškino I.Marčenkovas.

Tada vyrai aprimo, maždaug pusvalandį kalbėjosi, tačiau esą ir vėl svečias čiupo peilį, trenkė šeimininkui į krūtinę, parvertė ant grindų, apžergė kojomis ir pradėjo smaugti.

Tas gindamasis sugriebė peilį ir ėmė badyti aplink nematydamas, kur pataiko. Pasak I.Marčenkovo, išsivadavęs jis išėjo į lauką.

Kai po keliolikos minučių grįžo į vidų, svečias gulėjo koridoriuje, tad jis nuėjo ir atsigulė į lovą. Pabudintas šuns lojimo koridoriuje nieko neberado.

Kitaip apie tos nakties įvykius pasakojo įvykio liudininkai ir su šia tragedija susiję žmonės. Policijos pareigūnų teigimu, jiems atvykus į Derceklius, kieme pasirodė piktas vyras ir prisistatė Ivanu: jis keikdamasis pradėjo juos varyti iš kiemo – privačios jo teritorijos, aiškino, kad čia nieko neįvyko, reikalavo orderio.

Jis buvo neblaivus, kruvinomis rankomis, siundė ant pareigūnų šunį.

Tuomet pasigirdo keistas duslus garsas – tarsi kas būtų iškritę. Apžiūrėję kiemą policijos pareigūnai po namo balkonu rado gulintį nuogą vyrą su pjautine žaizda gerklėje.

Namo viduje ant grindų, sienų, balkono durų buvo matyti kraujo dėmių.

Nugabentas į Klaipėdos universitetinę ligoninę sužalotasis pragyveno tik savaitę.

Ekspertai nustatė, kad jam peiliu į galvą ir kaklą buvo smogta mažiausiai penkis kartus – kakle liko viena net 12 centimetrų ilgio durtinė ir pjautinė žaizda.

Visą laiką ligoninėje jis buvo labai silpnas, tačiau į žmonos klausimą, ar jį subadė Ivanas, atsakė pritariamu galvos linktelėjimu.

Ji ir kiti apklaustieji teisme sakė, kad I.Marčenkovas buvo agresyvus, skriausdavo savo žmoną, kuriai pripažinta psichikos negalia.

Teismas patenkino mirusiojo žmonos ir dukters neturtinės žalos ieškinius – abiem joms skirta po 7246 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.