Teismas pradėjo skaičiuoti advokato J.Kozubovskio turtus

Kritikavo prokurorų darbą

Teismas pradėjo nagrinėti neteisėtu praturtėjimu kaltinamo buvusio advokato J.Kozubovsko bylą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas pradėjo nagrinėti neteisėtu praturtėjimu kaltinamo buvusio advokato J.Kozubovsko bylą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

May 13, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:16 PM

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atvertė jam iškeltą bylą dėl neteisėto praturtėjimo. J.Kozubovskis laikomas turtingiausiu Lietuvos advokatu, tačiau pradėjus ikiteisminį tyrimą advokato veiklą jis nutraukė.

Kritikavo prokurorų darbą

J.Kozubovskis kaltinamas tuo, kad 2001–2007 metais pirko ir pardavė daugybę butų bei žemės sklypų, esančių Vilniaus centre, uždirbo per 30 milijonų litų ir nesumokėjo 1,9 milijono litų mokesčių.

Be to, J.Kozubovskis kaltinamas įsigijęs 5 milijonų litų vertės turto, kurio nebuvo galima įsigyti teisėtomis pajamomis. J.Kozubovskis teigė nesupratęs prokuroro paviešintų kaltinimų ir kaltės nepripažįstąs. Jis sutiko iš karto duoti parodymus, tačiau tam prieštaravo jo advokatas Linas Belevičius.

Advokatas L.Belevičius teigė, jog prokuroro kaltinimai pateikti neaiškiai ir nelogiškai, o kai kurie teiginiai prieštarauja įstatymams. Jis siūlė grąžinti šią bylą prokuratūrai, kad būtų patikslinti kaltinimai.

Kad kaltinimai turi trūkumų, sutiko ir teisiamasis. „Bylos kiekis geras, bet kokybė šlubuoja“, – prokurorų darbą įvertino J.Kozubovskis. Teismas J.Kozubovskio advokatų prašymą grąžinti bylą prokuratūrai atmetė.

Patalpas pardavė tėvui

J.Kozubovskis aiškino, jog patalpas senamiestyje, Raugyklos gatvėje, įsigijo tam, kad jose galėtų įkurti savo advokatų kontorą. Advokatų kontora šiose patalpose tebeveikia iki šiol.

Advokatų kontorai užteko pusės J.Kozubovskio įsigytų patalpų, todėl dalį jų po penkerių metų advokatas pardavė savo tėvo įmonei „Domus Prosperus“. 2007 metų spalį tėvas šias akcijas padovanojo J.Kozubovskiui ir šiuo metu jis yra vienintelis bendrovės akcininkas.

Buvęs advokatas įsigijo pastatą Vilniaus ir Islandijos gatvių sankryžoje. „Norėjau įsirengti prabangų būstą, o likusią dalį išnuomoti kirpykloms ar restoranams, nes tai – labai gera vieta mieste“, – aiškino J.Kozubovskis.

Pirkėjus rado per savaitę

Jis teigė šį pastatą pirkęs kartu su bičiuliais. Vienam jų išvykus iš Lietuvos, planų teko atsisakyti ir po keturių mėnesių pastatą J.Kozubovskis pardavė pirkėjams iš Rusijos.

Kaltinime teigiama, jog prabangus pastatas buvo parduotas maždaug po savaitės, nors apie jo pardavimą nebuvo jokių skelbimų. „Gal su tais rusais kažkas įsikalbėjo prie butelio“, – aiškino buvęs advokatas.

Nuo 2004 metų J.Kozubovskis pradėjo gyventi atskirai nuo žmonos ir ėmė ieškotis buto. Tinkamą butą jis surado ir įsigijo Ankštojoje gatvėje ir jame gyveno ketverius metus.

Norėjo matyti kalėjimą

Pastačius kompleksą „Vilniaus vartai“ jame įsigyti butą nusprendė ir J.Kozubovskis. „Modernus namas, gera kaina, gera vieta, Lukiškių kalėjimas – kaip ant delno“, – būsto privalumus vardino vyras. Jis nusprendė parduoti savo ankstesnį butą ir keltis į naują.

Prasidėjus finansų krizei būstą „Vilniaus vartuose“ jis pardavė.

Nekilnojamuoju turtu prekiavęs advokatas neslėpė, jog gaudavo pelno, bet tikino sumokėdavęs visus mokesčius.

J.Kozubovskis neigė, jog užsiėmė neteisėta individualia veikla. Jis tikino, kad advokatams bei advokatų padėjėjams registruoti individualios veiklos, susijusios su nekilnojamuoju turtu, nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.