Elito vakarėlių liūtė A. Staškevičiūtė sėdo į teisiamųjų suolą

Lapkričio pabaigoje Vilniaus centre avariją neblaivi sukėlusi šviesiaplaukė vakarėlių liūtė Agnė Staškevičiūtė dalyvavo teismo posėdyje. Merginai pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 4 dalį – būdamas neblaivus asmuo pažeidė KET, sukėlė eismo įvykį ir kitam asmeniui sutrikdė sveikatą. Teismo sprendimas bus skelbiamas birželio 1 dieną.

A.Staškevičiūtė savo kaltę pripažįsta.<br>T.Bauro nuotr.
A.Staškevičiūtė savo kaltę pripažįsta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

May 14, 2015, 11:03 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 9:30 PM

Prabangų gyvenimo būdą demonstruoti mėgstanti mergina po vakarėlio ne tik sudaužė ne jai priklausantį visureigį „Porsche Cayenne“, avarijos metu buvo sunkiai sužeista keleivė J.A. (gimusi 1992 m.).

Naktį į lapkričio 21-ąją, apie 2 val., Vilniaus centre, Žygimantų ir A.Goštauto gatvių sankryžoje, A.Staškevičiūtė (gimusi 1992 m.) nesuvaldė savo sužadėtiniui priklausančio prabangaus visureigio ir atsitrenkė į kelio atitvarą šalia Žaliojo tilto. Tuo metu degė raudonas šviesoforo signalas. Avariją mergina sukėlė būdama neblaivi. Atlikus kraujo tyrimą jai nustatytas 1,29 promilės girtumas.

Ant užpakalinės sėdynės sėdėjusi mergina J.A. buvo neprisisegusi saugos diržu, po avarijos atsidūrė reanimacijoje. Avarijos metu šalia vairuotojos sėdėjo dar viena mergina, ji buvo prisisegusi saugos diržą.

Posėdžio metu kaltinamoji piktinosi, kodėl „J.A. važiavo su ja, nors buvo išsikvietusi taksi. Kodėl neprisisegė saugos diržu“. Kaltinamoji teigė, kad pripažįsta kaltę ir nuoširdžiai gailisi. Po teismo posėdžio mergina nebuvo linkusi bendrauti su žurnalistais ir išskubėjo iš salės.

Paaiškino savo versiją

Pasak A.Staškevičiūtės, buvo ketvirtadienis, darbe pasakė, kad klube vyks atidarymas: „Su drauge nuėjau į klubą, linksminomės visos kartu. Mūsų buvo apie dešimt merginų. Tarp jų buvo ir J.A. Kažkiek išgėriau, po to nebegėriau. Nusprendžiau važiuoti namo ir nutariau pavežti merginas“, – pasakojo teismo salėje mergina.

„Ji nebuvo užsisegusi saugos diržo. Pasakiau, kad užsisegtų ir saugiai atsisėstų. Prievartos nevartojau, pasakiau, bet neužsisegė. Kitą kartą tikrai taip nevešiu. Jos buvo išgėrusios ir tai galėjo lemti. Buvo labai prastas oras. Norėjau pagarsinti muziką ir pasišildyti sėdynes – slystelėjo mašina ir padariau avariją“, – prisiminė kaltinamoji.

A.Staškevičiūtė teigė, kad skambino nukentėjusiajai ir jos mamai, tačiau iš tėvų išgirdo, jog kol kas nieko nereikia: „Tai ir buvo galima įžvelgti tą potekstę, kad pasveikus kažkas bus. Tai būdas pasipelnyti, nes mano padėtis dar blogesnė nei J.A. Būčiau nupirkusi tuos vaistus, bet ji pasakė „ne“. Aš jai jau atlyginau už vaistus.“

„Važiavau lėtai, tikrai niekada greitai nevažinėju. Mano „Porsche“ labai lėtai važinėja“, – tikino teismo salėje margina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.