Oro uostuose sulaikyti du nusikaltimais įtariami lietuviai

Vilniaus ir Kauno oro uostuose VSAT pareigūnai sulaikė du lietuvius, ieškotus policijos. Vieną jų už įstatymų pažeidimus iš savo šalies išsiuntė Tailando teisėsauga, kitas pasieniečiams įkliuvo lėktuvu grįžęs iš Airijos.

Vilniaus ir Kauno oro uostuose sulaikyti du nusikaltimais įtariami lietuviai.<br>VSAT nuotr.
Vilniaus ir Kauno oro uostuose sulaikyti du nusikaltimais įtariami lietuviai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-14 15:10, atnaujinta 2018-01-03 20:26

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Vilniaus oro uoste dirbę pasieniečiai gavo informacijos, kad reisu iš Bankoko per Frankfurtą atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Nusileidusio orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiams perdavė voką. Jame buvo iš Tailando už ten padarytus teisės pažeidimus išsiųsto 24 metų Prienų rajono gyventojo grąžinimo dokumentai. Juos išdavė Vengrijos ambasada Bankoke, atstovaujanti Lietuvą konsuliniais klausimais Tailande.

Informaciją apie šį vyrą VSAT pareigūnai patikrino turimose duomenų bazėse ir išsiaiškino, kad nemalonumų su teisėsauga jis turi ir Lietuvoje. Nustatyta, kad Prienų rajono gyventojas yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Dėl šios priežasties jo paiešką 2013-ųjų sausį buvo paskelbęs Prienų rajono policijos komisariatas.

Apie vyro sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė Vilniaus oro uoste budėjusiems policijos pareigūnams.

Dar vieną teisingumo vengusį lietuvį VSAT pareigūnai sulaikė Kauno oro uoste tikrindami reisu iš Dublino atvykusių asmenų dokumentus. Nustatyta, kad 20 metų Tauragės gyventojas nuo šių metų vasario pradžios buvo ieškomas Palangos policijos kaip asmuo, įtariamas nusikaltimo padarymu.

Pasieniečiai apie ieškomojo sulaikymą pranešė paieškos iniciatoriui. Tą pačią dieną tauragiškis perduotas Kauno policijos patruliams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 219 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų priežasčių ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.